(Non-member)
早兩日黑色暴雨過後,友人相約至元朗開飯,話食川菜。去到八面棧門口,比佢嚇親,一、門面"up dup",又有少少污糟,以為係d小食店,係經過都唔會想入去果種!二、隔兩個鋪口居然係賣殯儀野的鋪頭,真係大吉利是!幾個同行的朋友呆左一陣,有點不情不願進入食肆,見到個個枱面都一定有個大煲!而且裏面全部都係紅當當的辣椒!個樣都幾嚇人!坐低後,立即開餐,有口水雞、水煑牛、水煮魚、水煑豬內臟(小妹不敢恭維,但同行友人無不大讚新鮮好味!),重有一d唔辣的小菜(因為同行有不吃辣的老人家),碟碟辣野上枱個樣都好嚇人,以為超級勁辣,點知全部都得個樣!但都幾食!不過辣多少少就好啦!(小妹不是食得勁辣的人,但都嫌唔夠辣!)最得意係所有水煑煲底都有一d好似粉條的米線物體,煙煙"un un"好好味!重有佢個菊花蜜都唔錯,我地十個人叫左好幾jar~最後埋單有驚喜,每人一百蚊!真係抵到爛!不妨值得一試!不過店內的人忙到連埋單都唔得閒理你!
早兩日黑色暴雨過後,友人相約至元朗開飯,話食川菜。
重有佢個菊花蜜都唔錯,我地十個人叫左好幾jar~
最後埋單有驚喜,每人一百蚊!真係抵到爛!
不妨值得一試!不過店內的人忙到連埋單都唔得閒理你!
  • 口水雞、水煮魚、四季豆(好出色)