2013-11-06
雲吞麵和淨雲吞都叫咗,因為,因為實在是太鐘意大大鮮蝦,咬開一啖還可以睇到三隻蝦嗰種感覺,飽滿~~蝦肉鮮甜,唔係發過嗰種,蝦腸應該都去乾淨了,冇食出一D沙.不足之處,就係數量少,真要靠雲吞食飽,估計都可以花上好多錢.麵都係好出名,手打出嚟,加了人力和心意食物,食起嚟總係多一個感覺.麵勁道爽滑,口感好好,至少是機器壓麵所唔可以比.面都係鹼水面,我倒是好鐘意我鐘意牛腩面,牛腩,肉質軟爛,湯都滲透到裡面去了.尤其鐘意帶有牛筋部分,咬起嚟唔係肥肥或要唔斷,而是有D軟熟卻唔失咬口,感覺食了滿口膠原蛋白,分外滿足.配料味度冇蓋過牛腩本身鮮味,所以好正.還有就係叫咗粥,雖說睇上去粥價錢有D貴,但食時候先至發覺物有所值. 雖然單價睇上去有D貴,但係一撈,哇,好大片豬肝!!有人說魚片粥魚肉有D碎,唔好食,不過我這碗好在,畢竟有料在此,唔計較是否形狀完好了,又唔係食清蒸魚.總之,值得一去,推介幾抵,都算係可以啦~~
麵勁道爽滑,口感好好,至少是機器壓麵所唔可以比.
面都係鹼水面,我倒是好鐘意
我鐘意牛腩面,牛腩,肉質軟爛,湯都滲透到裡面去了.
配料味度冇蓋過牛腩本身鮮味,所以好正.
總之,值得一去,推介幾抵,都算係可以啦~~