Hiring
Salary negotiable
14 days ago
Salary negotiable
14 days ago
今日難得見番舊同事食飯,緊係揀間好食嘅餐廳啦!又咁啱好耐冇食泰菜,而我又聽聞呢間泰國係好高質,所以一終book左個4人枱dinner!我地好幸運地被安排喺2樓近窗嘅圓枱,環境唔錯,非常寬躺。以下係ordered food:椰青沙冰 $58椰青 $45紅豆冰 $38椰青沙冰係必飲!超級好飲同消暑!佢係用椰青水加椰奶加冰打出黎,非常鮮甜,仲要原隻椰青上,賣相滿分!泰式柚子蝦沙律 $98 呢個係我呢生食過最好食嘅柚子沙律,佢個醬汁酸酸甜甜,好開胃,入面除左蝦之外仲有鮮尤,真係太正了!泰國街邊豬肉串 $68 呢個豬肉串實在太好食了!唔點醬都已經超好食!滿滿的肉汁,真的100分!香芒軟殼蟹米紙卷 $88好足料,啖啖都係軟殼蟹,芒果甜甜的,不會酸,味道好夾好好食!馬拉盞通菜$75辣辣的好開胃,炒得啱唔好,唔會太生或太淋,好食!燒西冷牛扒 $118 呢個超級推薦!未食過咁多汁,咁好味嘅西冷,我要左5成熟,真係啱啱好,又唔會太多血水,加埋泰式醬汁,真係好好食越式燒春雞釀香茅黃飯 $188 呢個都非常推薦大家試!超級好食!原隻雞咁上,隔離仲有好好食嘅沙律!一切開隻超級脆皮雞,熱辣辣嘅黃飯香味撲鼻。食落隻

我地好幸運地被安排喺2樓近窗嘅圓枱,環境唔錯,非常寬躺。

以下係ordered food:

椰青沙冰 $58

椰青 $45
紅豆冰 $38

泰式柚子蝦沙律 $98

泰國街邊豬肉串 $68

呢個豬肉串實在太好食了!唔點醬都已經超好食!
滿滿的肉汁,真的100分!

香芒軟殼蟹米紙卷 $88

馬拉盞通菜$75
辣辣的好開胃,炒得啱唔好,唔會太生或太淋,好食!

燒西冷牛扒 $118

越式燒春雞釀香茅黃飯 $188

呢個都非常推薦大家試!超級好食!原隻雞咁上,隔離仲有好好食嘅沙律!一切開隻超級脆皮雞,熱辣辣嘅黃飯香味撲鼻。食落隻雞係有汁的,加埋黃飯食真係好好食,完全唔dry,隔離仲有蜜糖醬汁比大家點雞食,我個人覺得唔點都已經好好食!

泰式青咖哩(牛) $88
超級多料嘅咖哩,有大量牛肉片之餘,仲有大量雜菜,真係好正!

印度酥餅 $32
用黎點青咖哩食,好好食!脆脆的,唔錯!

泰式甜品大拼盤 $168

嘩,呢個甜品真係一定要點,物有所值,有5款甜品,中間嘅芒果糯米飯仲要分量都唔少,芒果仲要超甜,好好食!椰汁千層糕都整得好好食,我一個人食左兩件哈哈,煙煙銀銀,我真係好中意食。另外值得一提係紫色嘅糯米糍,佢係期間限定嘅甜品,唔係全年都有得食,仲要係全人手手工搓的。係芋頭椰子糯米糍,真係好好食,為我地嘅泰式大餐畫上了一個完美的句號

食物大合照,真係好值得一去再去,高質泰國餐廳,服務態度又好,價錢合理,仲有d物超所值嘅感覺,我一定會再黎,同介紹比身邊嘅朋友去!