2016-11-01
我地先頭部隊未到六點就到,店員提我未開門,不過見我地有七個人,都安排我地先坐,仲可以拎住汽水和五花茶飲住等,抵讚~到來先聽到同事話這間店好難BOOK,可能我地多人,所以我早兩星期多已經打黎BOOK,好彩都BOOK到~先來介紹我地食左D咩先:前菜有雲耳(酸酸地)同青豆(少少辣),自己任選醬料,任飲既有汽水、五花茶,本來慕名而來想一試的西瓜汁,店員說因季節已過,已經沒有了,可惜~到六點幾,店員見我地都未齊人,建議我地可以先食雞煲,所以我地先來兩個雞煲(BB辣、少辣),之後齊人就再叫多兩個(中辣、超級辣),店員教落每2分鐘要攪1次,攬4次就OK,雞肉係好味,不過最正是有豬皮、牛柏葉,入哂味,留到最後食就最正,食完雞煲就開始今晚的主角,今晚有鮑魚同大閘蟹,每人一份,約$300元有雞煲、海鮮邊爐、鮑魚同大閘蟹,已經覺得不枉此行了~好,到今晚的海鮮邊爐了,有兩款湯底,蟹湯和龍蝦湯底,打邊爐用龍蝦湯底確是少見,雖然要加$30,不過正如店員所講,我地十五個人,每人都係多$2,點都要試啦,幸好叫左龍蝦湯底,有整隻龍蝦食,同事食完都話正呀~打邊爐最重要的除了個爐之外,當然要睇睇有咩材料啦,有海鮮拼盤(聖子
先來介紹我地食左D咩先:
鮑魚
大閘蟹
龍蝦湯底
海鮮拼盤
手切肥牛
最後仲有甜品,是蒸蛋白燕窩,正~
蒸蛋白燕窩
不過,唯一不足是只收現金,我地十五人要收四千幾,好彩之前見到食評都知道,早有準備~