2018-12-25 234 views
我千里迢迢嚟到呢一間café ,諗住食個all day 嘆一嘆。一入到去,發覺個環境好靜好relax,員工幫我點餐嘅時候亦好有禮貌亦有笑容。而我就揀左一個Classic breakfast 加一杯 Ice Americano 。點完無耐,飲品同食物就陸續黎。送餐速度都算快。我一望個breakfast 就覺得份量有啲細,不過食物尚算可以,牛角包又不太硬,蛋亦夠滑。直到呢個餐就食完既時候,我咬到一塊硬物,我一吐出黎,原來係一塊蛋殼。咁我都明白,有時只係不小心打錯蛋殼落去煮。所以我都無去叫人黎睇。咁我就繼續食。點知又咬到野。我心唸,又係蛋殼?結果一吐出來,係兩大塊蛋殼。我真係唔明白作為飲食業點可以咁唔小心將咁多蛋殼,跌入食物裏面而發現唔到。而今次,我忍唔住叫咗佢員工過嚟睇。個日員工睇住,靜止左幾秒。(我諗佢都唔知點樣答我)。然後佢話幫我同廚房反映下。之後就無左件事。我自問都唔係啲難搞既客,亦都無去r佢地任何野。但係至少都應該俾左交代我。而唔係調低一句官腔說話就走咗去。
點完無耐,飲品同食物就陸續黎。送餐速度都算快。
我一望個breakfast 就覺得份量有啲細,不過食物尚
算可以,牛角包又不太硬,蛋亦夠滑。
咁我都明白,有時只係不小心打錯蛋殼落去煮。
所以我都無去叫人黎睇。咁我就繼續食。
點知又咬到野。我心唸,又係蛋殼?
結果一吐出來,係兩大塊蛋殼。
而今次,我忍唔住叫咗佢員工過嚟睇。

Classic  breakfast
Classic  breakfast
2018-12-24
$180 (Tea)