2023-10-18 16 views
早排同朋友來過sugar+,對呢度的海景念念不忘,今天再次同朋友來到sugar+嘅26樓,接近頂樓,最高係27樓,視野更加廣闊,品嚐個“歐陸美食晚餐"。數下total有12道菜,非常之豐富。1.自家製醬汁煮南非鲍魚:自家製醬汁同埋煮得好軟淋嘅鮑魚,意想不到的係鮑魚底下仲有日本蘿蔔即係大根,好味。2.海鲜茶碗蒸:瑤柱絲舖晒係面,又有的菇類 ,啲蛋呢,蒸到好滑,有入口即溶感覺。3.西班牙白松露鯛魚薄切:刀功極好,鯛魚薄如蚕絲,用白松露油調味,好清新,配有蘿蔔苗同蘿蔔絲,師傅建議可以用魚片包住嚟食,果然唔錯。4.西班牙金鎗魚腩手卷:沒有如平時的用紫菜包, 而係用咗個脆皮擺底盛住,好特別。5.澳洲龍蝦:龍蝦係我最鍾意的食物,師傅用咗啲龍蝦膏整咗個醬汁,配埋啖啖肉超開心。6.法國諾曼第帶:用咗海苔汁及三文魚子來配搭,不一樣的味道。其他美國頂级牛柳(厚燒)、美國頂级牛柳(薄燒)、大蜆清湯、丹麥煙肉香蒜炒飯、炒什菜和是日精選甜品(檸檬味和蘋果味蛋卷)亦非常唔錯,满意的一餐。