Hiring
Up to $22,000
Monthly
Up to $18,000
Monthly (Negotiable)
2018-12-17 194 views
今日係cwb交收完,女友出左黎搵我行街,估唔到12月都未到,周圍已經有哂聖誕怖置,奈何天氣未夠凍唔夠氣氛!行到咁上下見到有HeSheEat,呢間原本我定性為港女餐廳,但自從上次食過旺角店之後簡直顛覆左我對佢嘅印象,所以我即時拉我女友入去醫肚!唔知行咩運,竟然安排我地兩個人坐最舒服嘅圓形卡位,有幾個cushions可以挨下!上次係旺角食已經係五個月前,望望餐牌,應該無乜點變!唯一唔同嘅係我上次食下午茶,今次食晚飯,一於由頭盤食到甜品啦!頭盤一:燒美國牛肉胡麻醬沙律一上檯已經首先俾個份量嚇親,大到係可以兩個人share食。燒牛肉肉嫩味美,好重油脂,搭配番新鮮嘅沙律菜平衡番。最底嘅醃蘿蔔都有驚喜,鮮甜帶d甜豉油味!加埋無人唔鐘意嘅胡麻醬,呢個頭盤無得頂!頭盤二:炸蘑菇醸雞肉配黑松露蛋黃醬女友偏愛菇菌類,而我又鐘意炸野,呢個係不二之選。新鮮炸起熱辣辣,時間掌握得好,d菇仲係超級juicy!配埋雞肉變得無得齋!主角當然仲有個黑松露蛋黃醬,呢個真係屈機!而且份量又係好多!抵食!主菜一:春雞黑松露意大利飯你無睇錯呀!又係黑松露呀!一上檯已經問到好強烈黑松露幽香,雞嘅份量算多,有一隻大雞比同下庄,兩件

頭盤一:燒美國牛肉胡麻醬沙律

頭盤二:炸蘑菇醸雞肉配黑松露蛋黃醬
黑松露蛋黃醬

主菜一:春雞黑松露意大利飯
你無睇錯呀!又係黑松露呀!一上檯已經問到好強烈黑松露幽香,雞嘅份量算多,有一隻大雞比同下庄,兩件棟起飯嘅上面,成個setting都幾有心思,雞醃得入味,微辣,鮮嫩多汁,值得一讚嘅係雞比已經叫起左骨,食落好方便,輕輕用刀叉就可以分開。意大利飯亦粒粒分明,個飯忌廉汁加埋大量芝士變得creamy,燒雞因為醃過漏出紅油,混合起來美味可口!

主菜二:ALL DAY BREAKFAST
呢個早晨全餐真係誇張,逐樣講下
薯餅:偏油但脆口
腸同煙肉:基本野,偏鹹
菠菜:炒過,有少少中式炒菜FEEL
炒蛋:好滑,蛋味濃郁!
蕃茄:爆汁,唔會太酸
牛油果蓉同薯蓉:少食牛油果,估唔到味道都幾討好
蕃茄包:最特別係呢個,入面有D蕃茄微粒,酸甜味美!好少係餐廳食到呢D包

甜品:綠茶心太軟
呢個真係好食到痴線!我並唔係一個好嗜甜品嘅人,所以好多時都會選有少少苦澀味綠茶甜品,呢個係苦澀味同甜味取得好好嘅平衡。由於即叫即製,上到檯都係熱辣辣,一切開你會感受到外面脆扑扑,然後入面係軟軟嘅蛋糕同流心,中間流心甜甜地搭配綠茶嘅甘苦,好match!
另外旁邊嘅豆腐雪糕唔知係咪自製嘅呢?好味到我想買番屋企!黃豆味好重,真材實料,呢個雪糕搭配心太軟真係一絕,而脆脆嘅開心果碎更加畫龍點睛,增添一份口感!
COFFEE

HeSheEat依舊無令人失望,拍拖食飯又得,姊妹相聚食甜品又得,掂!
2018-11-29
黑松露蛋黃醬