2022-05-26
-𝕋ℍℝ𝕆𝕎𝔹𝔸ℂ𝕂- 果時重係停晚市堂食嘅時候,bk左4點左右嘅時間,全間餐廳一個客都冇,好似包場咁😹~今次order左👇🏻👇🏻A5宮崎和牛龍蝦鮑魚2人前套餐 |$2,480 per set|🍽前菜3小點 αρρєтιzєя分別有 煙燻魚、茄子、三文魚漬,3樣都好refreshing好開胃,一個食大餐嘅好開始🤭🍣極上刺身ρяємιυм ѕαѕнιмι刺身方面有甜蝦,拖羅,油甘魚同蟹腳,新鮮,以唔係做刺身為主打嘅餐廳都算不錯👍🏼🥗海葡萄沙律 Sea Grape Salad睇番相唔覺有海葡萄,應該轉左做tuna,沙律係麻醬撈,實冇死🤣🦪生牡蠣ѕєαѕσиαℓ fяєѕн σуѕтєя因為男友唔食所以食左2隻生蠔,蠔身厚肉大大隻好滿足👍🏼加埋酸汁正😋🐚鮮活南非鮑魚 ѕσυтн αfяι¢α αвαℓσиє 鮑魚好大隻又生猛(半隻手掌✋🏻🤣) 一路睇住師傅整睇到我流曬口水,配汁係用新鮮紫菜加鰹魚湯,清清地得黎可以帶出鮑魚嘅鮮味,彈牙就唔洗講👍🏼🥚茶碗蒸 ¢нαωαимυѕнι 好好中意食茶碗蒸,但好怕上到黎係暖嘅蛋,而今次食嘅依個絕對又熱又滑,一啲都唔老👍🏼😋🦞鮮活龍蝦(500g) fяє
🍽前菜3小點 αρρєтιzєя
🍣極上刺身ρяємιυм ѕαѕнιмι
🥗海葡萄沙律 Sea Grape Salad
🦪生牡蠣ѕєαѕσиαℓ fяєѕн σуѕтєя
🐚鮮活南非鮑魚 ѕσυтн αfяι¢α αвαℓσиє
🥚茶碗蒸 ¢нαωαимυѕнι
🦞鮮活龍蝦(500g) fяєѕн ℓινє ℓσвѕтєя
龍蝦好生猛,師傅用左啲龍蝦膏調左個sauce,好香牛油味,加上新鮮嘅龍蝦肉好彈牙,唔洗點調味都好滋味,榮獲今次我最歡喜嘅一道菜🤭
🥬鐵板燒日本野菜 тєρραиуαкι gяιℓℓ νєggιє
🐂A5宮崎和牛α5 мιуαzαкι ωαgуυ ѕιяℓσιи
野菜同和牛一齊上碟,因為我唔好牛所以食左少少就比左男友了,今次叫左medium well,師傅燒得好香,入口即溶油脂豐富不過有少少筋🤏🏼
🍚鐵板炒飯 тєρραи fяιє∂ яι¢є
食到依到都已經好飽, 櫻花蝦炒飯,好彩份量唔多,食得晒唔會浪費。師傅炒到啲飯粒粒分明,飯偏硬身,跟左一壺鰹魚湯食到半可以倒入變茶漬飯,加左湯口感好左易入口但咸左少少🤏🏼
🫕味噌湯мιѕσ ѕσυρ
加左剛剛多餘嘅龍蝦🦞頭嘅味噌湯, 鮮甜好味。
🍑甜品 ∂єѕѕєят
店員話依款甜品係新產品想我地
試下味, 入邊係桃肉,一致認為唔太甜得黎又帶出到桃嘅甜味, 下邊果啲係類似cinnamon crumble 咁,本身麻麻地肉桂但加埋上邊嘅桃都幾夾,可以遮蓋左陣肉桂味,好味但應該frozen 得太勁, 有敏感牙齒嘅話會食得好辛苦🤣
𝕆𝕧𝕖𝕣𝕒𝕝𝕝 成個體驗味道環境各方面都唔錯,個set好多野食真係飽到捧住個肚咁走~要挑剔嘅就係師傅比較cool,成個過程都冇咩交流同埋介紹食物,同埋唔夠細心冇問下客人有冇唔食嘅野~如果可以改善下就更好了👍🏼