處處係呃錢陷阱!千企唔要去,俾人玩!炒蜆$100蚊,量少細粒又唔新鮮,1/3係開唔到殼。呢個都算,$180蒸扇貝,餐牌張相個碟就8-10個,但底下細細個字寫住4個,好彩我見到,(其實呢個係咪可以去消費者協會投訴佢哋圖片虛假誤導?)我心諗扇貝4個180蚊,咁應該係大隻果D啦,於是問服務員,佢話係好大隻㗎,仲用手示意個size,大概普通碟仔咁上下,咁我見呢個價錢同埋伙計咁講,相信係靚嘢,結果上來係我Po張圖裡面咁(相裡面仲要係有埋粉絲包住之後嘅size),老細係咪對‘大個’呢兩個字有D誤會?呢個咪就係出面燒烤檔賣緊$20個果款,同埋得番根部,上面裙邊果D位冇曬,我問服務員,佢哋話因為好難洗,所以切左😮,另外我哋叫咗個炒通菜$65同一個白飯$10,果碗白飯個碗size都真係細到我唔知係邊度有得買?我諗要tailor made先得,大過平時酒樓飲茶個茶杯小小😮。買單$400,我覺得條數有問題,叫老細計番,哦,原來仲要加一喔!咁嘅嘢食同服務,仲要加一? Excuse me??? 臨走,服務員仲話:嫌貴就唔好出黎食嘢啦😤。講真,間嘢真係專業呃錢,門口餐牌唔寫價錢,然後有個姐姐係度sale你話經濟小菜,生猛海鮮,哇我DLLM,完全調返轉講嘅,仲要大澳好多唔同國家遊客會去,真係影衰曬香港人個朵!呢D冇良餐廳遲早等天收!