今天佐敦收工,同事提議就在附近的新新酒樓食晚飯,有人推介最好不過。疫情下酒樓防疫措施做足。看看推介,酒樓正在做超值晚飯自選餐,都幾吸引,有龍蝦、有斑、有湯、有自選小菜,都係講緊每位168,都真係幾抵食。超值晚飯自選餐两位起每位$168上湯焗開邊龍蝦(每位半隻)啖啖龍蝦肉,用上蒜蓉調味,彈牙又惹味,肉厚有飽肚感。即日燉靚湯(位)先來燉湯,滋潤一下。我們兩個人所以可以點兩款自選小菜(每位一款),清蒸沙巴虎斑仔和黑椒茄子牛仔骨煲;清蒸沙巴虎斑仔大條,肉厚又嫩滑,蒸得剛好沒有過火,淋上蒸魚豉油更加惹味,下飯一流。黑椒茄子牛仔骨煲,茄子和牛仔骨份量多,而且有鑊氣,茄子掛汁又軟稔,牛仔骨香口又入味。我們還不夠喉,另再點了一隻紅燒脆皮乳鴿$52,不算大隻但燒的可口,外皮香脆,金黃油潤,肉質腍嫩多汁,都夠入味。最後店員送上番薯糖水,好足料,吃得飽飽,十分滿足。

疫情下酒樓防疫措施做足。

超值晚飯自選餐两位起每位$168

上湯焗開邊龍蝦(每位半隻)

啖啖龍蝦肉,用上蒜蓉調味,彈牙又惹味,肉厚有飽肚感。

即日燉靚湯(位)

先來燉湯,滋潤一下。

最後店員送上番薯糖水,好足料,吃得飽飽,十分滿足。

2020-06-15
Type of Meal