佐敦有間幾出名的大排檔,提供多款小炒,煲仔,炒飯,湯羹最近佢推出$288 每位任飲任食90分鐘優惠食得多,如果有男仔friend 愛吃大排檔,一定可以啤啤佢,又食下小炒,夠曬盡興我同女仔朋友食,食得4樣😂😂但質素真係唔錯,又夠大碟1️⃣黑椒薯仔牛柳粒牛柳粒份量好多,夠稔身咬落唔會乾,冇根👍🏻薯仔🥔好入味,煮得又稔,食落帶黑椒,又有蜜糖🍯味,夠曬飽肚2️⃣菠蘿拔絲咕嚕肉彩椒伴碟,色香味俱全酸酸甜甜的腩排份量多,腩肉唔會肥膩,炸得香脆,炸粉剛好,菠蘿🍍切到細細粒,一路食炸豬排,一路食菠蘿就唔會滯3️⃣椒鹽雞軟骨 伴碟幾靚,雞軟骨份量好多,2個人一定食唔晒帶一點點辣,炸得粒粒香脆,好惹味,咬落卜卜聲😂有類似喼汁去點,味道就更可口4️⃣芝士焗西蘭花 🥦 食左咁多熱氣野,要食返d 蔬菜,調劑一下呢個一定要趁熱食,不然芝士🫕汁就會一pat pat西蘭花好嫩綠,食落有一點點爽,佢唔係煮到好稔身個種芝士汁味道濃郁,但唔係好漏個種,點西蘭花都match 自己點了青檸梳打水($18),呢款d 氣好夠🤭如果想點湯羮的你要留意,我留意到隔離枱,係超大鍋🥢食剩的食物需要正價收費以街市大排檔來說,佢衛生環境算唔錯
佐敦有間幾出名的大排檔,提供多款小炒,煲仔,炒飯,湯羹
最近佢推出$288 每位任飲任食90分鐘優惠

我同女仔朋友食,食得4樣😂😂
但質素真係唔錯,又夠大碟

1️⃣黑椒薯仔牛柳粒
牛柳粒份量好多,夠稔身咬落唔會乾,冇根👍🏻
薯仔🥔好入味,煮得又稔,食落帶黑椒,又有蜜糖🍯味,夠曬飽肚

2️⃣菠蘿拔絲咕嚕肉
彩椒伴碟,色香味俱全
酸酸甜甜的

3️⃣椒鹽雞軟骨
伴碟幾靚,雞軟骨份量好多,2個人一定食唔晒
帶一點點辣,炸得粒粒香脆,好惹味,咬落卜卜聲😂
有類似喼汁去點,味道就更可口

4️⃣芝士焗西蘭花 🥦
食左咁多熱氣野,要食返d 蔬菜,調劑一下
呢個一定要趁熱食,不然芝士🫕汁就會一pat pat
西蘭花好嫩綠,食落有一點點爽,佢唔係煮到好稔身個種
芝士汁味道濃郁,但唔係好漏個種,點西蘭花都match

自己點了青檸梳打水($18),呢款d 氣好夠🤭

如果想點湯羮的你要留意,我留意到隔離枱,係超大鍋
🥢食剩的食物需要正價收費
以街市大排檔來說,佢衛生環境算唔錯
2023-08-22
$300 (Dinner)