同朋友係新蒲崗四處尋覓係咩好,朋友都算係新蒲崗地膽,推介食熱狗🌭️當時又唔算肚餓,咁都係唔錯既選擇,不過真係唔知原來新蒲崗都有熱狗專門店~到門口睇,有好多款熱狗,眼花撩亂,款款都好吸引,最後揀左澳式熱狗($38),因為想食千島醬既款式😋朋友推介下,以$12加配兩款小食小食可以揀薯條/粟米/菠蘿冰/各款罐裝汽水,我揀左薯條同粟米~以$50結帳💸店舖無堂食,只有外賣,大約等10分鐘有得拎~當打開包裝後,好有驚喜表面有一層熱熔芝士,食既時候,可以有拉絲既效果,熱狗有千島醬、菠蘿配合,雖然芝士好漏,但係整體配合好fresh,好開胃,配合得非常之好😋加配既小食份量好大,薯條有千島醬同茄汁,配合薯條非常好食,薯條本身質感都好好,好香口,另外佢仲有多一小盒千島醬配茄汁,唔會唔夠😂粟米就係正常既牛油粟米,味道比較之下無特別驚喜,份量多可能係驚喜🤣雖然本身熱狗要$38可能覺得有少少貴,但係加配$12兩款小食,變得高質同抵食👍🏾👍🏾😋
同朋友係新蒲崗四處尋覓係咩好,
朋友都算係新蒲崗地膽,推介食熱狗🌭️
當時又唔算肚餓,咁都係唔錯既選擇,
不過真係唔知原來新蒲崗都有熱狗專門店~

到門口睇,有好多款熱狗,眼花撩亂,
款款都好吸引,最後揀左澳式熱狗($38),
因為想食千島醬既款式😋
朋友推介下,以$12加配兩款小食
小食可以揀薯條/粟米/菠蘿冰/各款罐裝汽水,
我揀左薯條同粟米~
以$50結帳💸

店舖無堂食,只有外賣,
大約等10分鐘有得拎~

當打開包裝後,好有驚喜
澳式熱狗

小食(薯條+粟米)

TakeAway
澳式熱狗
小食(薯條+粟米)