2023-05-10 954 views
小念頭可以話係中大美食嘅代表,佢哋主打台式食物同蛋糕,平時耐唔耐都會用嚟做表演場地,枱與枱之間嘅空間好夠,非常適合同朋友吹水食飯😚之前試過佢嘅滷肉飯,餸菜份量唔算好多但賣相精緻、調味唔錯👍🏻今日唔太餓就決定試下蔥花玉子三文治($34),再加杯四季春茶😋等咗大概十幾分鐘後就有得食,此終比較多外賣單,所以飯類可能要等得比較耐🤔擺上枱就聞到好香芝士味,表面滿滿嘅肉鬆更加令人食指大動🤩攞上手仲熱辣辣,麵包有烘過但好似冇咩落牛油,缺少咗烘底應有嘅牛油香🧈但芝士有炙燒過,周圍濃濃地就幾好味🥰呢個內餡嘅配搭可以話係一定好味,個人就覺得可以多好多蔥,因為肉鬆完全蓋過蔥味,就算就咁食蛋其實都唔太明顯,炒蛋亦都略嫌過熟,咬落唔算好硬但冇蛋汁😗整體嚟講係好味嘅三文治,不過比我預期嘅差少少🙈至於隔離嘅薯角同沙律都一般般,有啲菜明顯發黑,薯角就淋晒完全唔脆☹️睇嚟都係滷肉飯比較穩陣同出色😆
蔥花玉子三文治