#食到去尖沙咀👩🏻同朋友行到去尖沙咀山林道時,見到有間星加坡餐廳@the.frequency.hk,餐牌上嘅食物都吸引到我哋📋於是就決定食喇…餐廳內部寬敞舒適🌱燈光充足💡食物中規中矩,如果大家係附近,而有興趣想食星加坡菜,不妨考慮一下😀 🎠 THE FREQUENCY📍尖沙咀山林道22號瓊林閣地下A號舖==============================🍽 班蘭咖央多士 💲29鍾意食咖央多士嘅我👩🏻 一定要叫,多士有三塊🍞咖央醬同牛油多,外脆內冷,咬落去冷熱交融☺️好好食呀!不過多士偏細,如果大啲啲就好 🍽 沙嗲米粉 💲78上枱時賣相一般,大堆沙嗲醬冚過米粉, 當沙嗲醬撈埋米粉一齊食嘅時候,有好香嘅花生味🥜配料有魷魚、豬肉、豆卜、豬潤、芽菜, 每一啖都可以食到配料👍🏻沙嗲微辣,食落幾惹味,如果唔撈埋沙嗲一齊食就偏淡味 🍽 星洲海南雞飯餐 💲92套餐配有菜心、清雞湯、雞油飯🍚海南雞肉嫩滑🐔 分量多,菜心就一般,清雞湯味香濃☺️雞油飯唔油膩,而且好香雞油味👍🏻🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #
[休閒星加坡菜🥗簡簡單單的晚餐 ]#食到去尖沙咀

🎠 THE FREQUENCY
📍尖沙咀山林道22號瓊林閣地下A號舖
🍽 班蘭咖央多士 💲29

🍽 沙嗲米粉 💲78

🍽 星洲海南雞飯餐 💲92

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方
#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡  #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀cafe #山林道美食 #山林道  #星加坡餐廳 #星加坡菜 #尖沙咀山林道 #thefrequencyhk #dining #海南雞飯 #hongkongfoodies