susanachacha
susanachacha
Level 4
2025-10-16
Follow
本身朋友喺同一個地址食過覺得好食,所以先推介我哋過嚟,原來係轉咗手,上一間叫做Mr Korea,佢依家就叫自己做MK。

坐到埋去見到個電磁爐就已經覺得好奇怪,職員話係因為全部爐都壞晒得返窗邊嘅某啲爐係用得,我哋同事問緊點解唔可以轉窗邊嘅俾我哋?
個場得另一台客,晚市時間,直到我哋食完都冇其他人加入,咁樣都寧願俾啲壞爐嘅枱我地?
而且我哋係有提早book位。

呢樣都算,真正焫着我哋嘅係啲食物質素。

首先前菜~

服務重點:我哋開聲先有。

綠色嗰碟菠菜,冇麻油香冇味。
芽菜,冇味。
泡蘿蔔,勁酸。
泡菜,酸到覺得有藥水味,好似係開咗個泡菜唔記得食擺雪櫃勁耐然後發酵到極點。

我哋嗌咗個牛拼盤。
牛肉拼盤
牛肉拼盤
居家Feel電池爐
居家Feel電池爐

左邊嗰幾嚿有啲雪花嘅牛係正常嘅,其他嘅全部用大牙都咬唔開,冇肉味。
右邊灰色嗰啲肉上面白色一pat pat嘅,店員話係醃料⋯⋯真係令我好懷疑以前食過烤肉嘅經驗。

服務重點:開兩個爐,但係比一支鉗。

個鐵板傳熱好有問題,烤肉可以冇吱吱聲,已經將個火開到最大(如圖)。

其實見到佢份牛肉大家已經有啲心慌慌,然後想取消個醬油蟹,然後職員話廚房已經切緊。

海水味醬油蟹

醬油蟹嘅評價一致認為鹹,超級鹹,比海水更加鹹,撈飯都唔掂。

炸物拼盤,我覺得係最正常。

炸嘢拼盤
炸嘢拼盤

炸雞有啲肉汁,不過KFC同Jolibee會好食啲。
個炸皮唔係油香味,有啲厚,唔均勻。
炸雞半份(甜辣味)
炸雞半份(甜辣味)

食緊嘅時候,職員話泡菜煎餅煎燶咗⋯⋯我即刻話咁取消啦不如。但細思極恐,一間開門做生意嘅餐廳,竟然可以煎燶,然後搵個職員出嚟同個客講⋯⋯? 我以為一般嘅做法係即刻再煎塊靚嘅⋯⋯定係佢成間舖頭已經冇煎餅?

我都知我哋係自己衰仔,明明OpenRice已經有三個差評都預約,見到個Gas爐就應該要掉頭走,竟然仲坐低落單,應該純粹係因為聚會嘅氣氛好好,所以冇理性咁思考。

睇埋張單⋯⋯:(:(
呢個價錢,真係唔應該要受罪。

Like
Ratings