2022-11-10
本身好少出食評,但今次唔出唔得🥲星期六開開心心同男朋友入紅橋搵野食。11:15am 點知隔離奇蹟拉麵未開, 但太肚餓就睇下附近有咩類似日式野食記得呢間頂立開左幾個月都未試。睇OpenRice岩岩開鋪,就把心一橫試下佢。落單時👩🏻我:呢度唔該🤡店員:咁你呢個同呢個烏冬。。。👩🏻我:咦?呢個唔係拉麵黎架?🤡店員:你有無擘大眼睇清楚?(手指指主餐牌,上面個個「烏冬」)你睇下呢兩個咩字?點讀呀?我打左個突,串過馬撚🙂。第一次幫襯,就係唔清楚先開口問下。明明有另一張餐牌寫拉麵限定之類既字眼。🤷🏻♀️ 可以直接話我知「呀~呢個係烏冬黎架,唔係拉麵黎既, 拉麵係另一個餐之類。。」,唔洗咁Q串既。好 講返個餐👩🏻我叫左地$95 + 神$110 再+$30 升級巴斯克👦🏻男朋友叫左海$95呢個地+神+升級 = $235呢個價錢我眼中見到係:4塊叉燒+竹輪+蛋+咖啡+巴斯克(木耳+筍+海帶係我眼中係配菜)係貴既,唔緊要,食完先知值唔值而家可以答你:完!全!唔!值!👉🏼湯底太油偏淡👉🏼叉燒燒完好柴👉🏼烏冬唔夠彈牙我平時食開雪櫃直接落熱水煮都仲彈牙過佢👉🏼溏心蛋唔係日式浸過豉油味琳係原原本本烚完比你,無再浸過
星期六開開心心同男朋友入紅橋搵野食。
11:15am 點知隔離奇蹟拉麵未開, 但太肚餓
就睇下附近有咩類似日式野食
記得呢間頂立開左幾個月都未試。
睇OpenRice岩岩開鋪,就把心一橫試下佢。
落單時
👩🏻我:呢度唔該
🤡店員:咁你呢個同呢個烏冬。。。
👩🏻我:咦?呢個唔係拉麵黎架?
好 講返個餐
👩🏻我叫左地$95 + 神$110 再+$30 升級巴斯克
👦🏻男朋友叫左海$95
呢個地+神+升級 = $235
呢個價錢我眼中見到係:
4塊叉燒+竹輪+蛋+咖啡+巴斯克
(木耳+筍+海帶係我眼中係配菜)
係貴既,唔緊要,食完先知值唔值
而家可以答你:完!全!唔!值!
👉🏼湯底太油偏淡
係原原本本烚完比你,無再浸過收你$16/隻
🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
👉🏼竹輪叫貨野燒個面 正常發揮
👉🏼巴斯克 正常發揮
👉🏼咖啡普通Cold Brew
好喇,到男朋友個碗海(唔記得影相🥲, 咁多打手post, 大家出去搵下就可以)
D餸一樣,唔講喇
👉🏼個湯咸得滯似占麵,掛麵一流但飲唔到個湯
埋單
👩🏻我:我想要返張單 唔該
🤡店員:我地無單架, 我最多比你影相
見到張相無地址電話鋪頭名,如果有咩事要報食環都報唔到,比張單都比得咁鬼鼠🤷🏻♀️
之後睇返3月開張到而家7個月有160好評?
載至今日fb先得115like 😂
小店係小區生存不嬲都唔容易,性價比極低既價錢+呢種服務態度真係不敢恭維!
想比錢買難受 記得幫襯下😊