2023-02-16
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒴𝓊𝑒𝓃 𝐿𝑜𝓃𝑔呢間係雞地開得都有番咁上下料子。湯底揀左個花膠雞湯($318)補補身,本身已經係雞湯底,再準備左半隻雞同花膠準備加落去。個爐好有宮廷風,d湯滾左陣職員話可以先一碗暖下先😍嗯,好鮮甜呀!未開始打已經飲左兩碗😂🌟蟹黃餃 ($78)呢個可以叫4隻或者8隻,今次叫左4隻,每隻都好飽滿,食落個味道好特別!咬開係金黃色既,肉既質感似一梳梳蟹肉,有濃濃既蟹味同埋少少xo醬既混合版,勁驚喜😍🌟頂級雪花牛肉 ($338)個牛肉好厚切,食落肉味幾濃🤣唔會薄薄一片好似食左陣風咁另外有個九宮格調味料可以自己調配醬料,其中一格係涼拌青瓜,作為打邊爐前既前菜都唔錯👍🏻🌟伊比利亞橡果豬 ($168)佢地既肉類都幾大方,同牛一樣都係好厚身,幾彈牙好食😋🌟大滾友雜菜拼盤 ($98) 竹笙($88)食左咁多肉真係要食番d菜,叫拼盤咩都有唔洗諗,幾款大路菜生菜、娃娃菜、油麥菜都有!仲有我勁愛既萵筍、金菇、蓮藕、紫淮山、蕃茄、粟米等等。。樣樣有d 。同埋個份量真心幾多!另外加左個竹笙,洗得乾淨,吸塊雞湯精華好味🤤🌟自家製竹蔗茅根 ($78)個茅根精成大支咁上枱,仲
🌟蟹黃餃 ($78)
🌟頂級雪花牛肉 ($338)
個牛肉好厚切,食落肉味幾濃🤣唔會薄薄一片好似食左陣風咁
🌟伊比利亞橡果豬 ($168)
佢地既肉類都幾大方,同牛一樣都係好厚身,幾彈牙好食😋
🌟大滾友雜菜拼盤 ($98) 竹笙($88)
🌟自家製竹蔗茅根 ($78)
個茅根精成大支咁上枱,仲見到入面d湯料,真係自家製。飲落清甜解渴,略微甜左少少🤏
兩個人食飽到行唔郁咁濟,真心大滿足
📍大滾友火鍋
元朗鳳攸南街9號好順利大廈一座地下G4-G5號舖