2019-09-11 990 views
成日遲到嘅朋友今日又遲到😫, 好彩我拎定飛等位jei! Lunch多人到一個點, 係望到入面啲食物好靚仔等下都OK嘅, 午市有用餐時限所以唔使好耐就有位, 睇睇午餐menu先.>午餐包括主食+台式三小碟+飲品, 而隔離茶研社嘅特飲跟餐有減HKD5優惠. >台式三小碟好大件件茄子🍆, 涼拌醬好好味, 仲有爽脆青瓜同木耳, 非常開胃😋.>鹽酥雞排滷肉飯 (HKD68)好耐無食台灣菜, 必食鹽酥雞, 炸皮嘅酥脆實淨口感加上適量鹽巴, 新鮮炸起係就係有點熱氣, 偶爾都係我嘅comfort food, 炸過嘅雞肉仍然易咬, 而且li個價錢真心抵食, 因為鹽酥雞放滿全個碟, 而滷肉飯嘅滷肉同汁係豐富到每一口飯都沾滿肉碎肉汁, 仲一次過食匀兩款”餸”添👍🏻.>手工花枝丸•台灣麵•紅燒牛肉湯 (HKD58)帶點微辣但不會嗆喉嘅紅燒牛肉湯, 用上jumbo size麵碗, 條條分明, 富有嚼勁而且份量勁多嘅台灣麵, 花枝丸竟有4粒之多, 十分彈牙.>芝士奶蓋玫瑰茶 (HKD28>HKD23)真心推介👍🏻👍🏻👍🏻li個杯內真係有一整個玫瑰花茶包, 先呷一口醎

台式三小碟

鹽酥雞排滷肉飯 (HKD68)
鹽酥雞排滷肉飯 午餐
滷肉飯

手工花枝丸•台灣麵•紅燒牛肉湯 (HKD58)
花枝丸•台灣麵•紅燒牛肉湯

芝士奶蓋玫瑰茶 (HKD28>HKD23)
芝士奶蓋玫瑰花茶

真心推介👍🏻👍🏻👍🏻li個杯內真係有一整個玫瑰花茶包, 先呷一口醎香芝士奶蓋, 隨之而來淡淡玫瑰花🌹香氣, 清雅而不heavy.
芝士奶蓋阿華田 (HKD30>HKD25)
芝士奶蓋阿華田

濃濃阿華田同芝士奶蓋當然一拍即合, 冰量適中所以味道夠. 睇返價錢普遍比坊間茶飲店來得親民, 跟餐仲可以減五蚊係抵飲嘅.
2019-09-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
鹽酥雞排滷肉飯 午餐
滷肉飯