2018-07-10 208 views
朋友同我都係啤酒迷,今晚佢帶我去銅鑼灣這間瀛豐放題,因為只要加多$88就可以任飲Asahi及生蠔等。Asahi夠凍又夠汽,我們二人飲了3-4杯。愛爾蘭生蠔體型不大,蠔肉較薄,未算太飽滿,但有海水咸味,幾鮮甜,而且叫了幾轉都有齊沒有漏單。海膽火焰帶子體型都叫大粒,一開二中間夾著海膽,帶子鮮味一般,反而海膽鮮甜。龍蝦仔當晚就估清,所以不能一試。其他任食放題款式都幾多,而且這裏除了日式外,還有多款泰國菜。刺身方面,有三文魚、劍魚、牡丹蝦等,色澤新鮮而且都很鮮甜,放題質素算中上。炸物有天婦羅蝦、蟹柳捧、雞軟骨等,全部都新鮮炸起,不過天婦羅有點油膩。壽司方面,黑松露三文魚壽司是必食之一。其他食物都中規中矩,正常放題有的都有齊,最後當然唔少得就係甜品,款式都算多,自己出去夾,鍾意食咩夾咩,還有雪糕雪條,盡興而歸。

Asahi夠凍又夠汽,我們二人飲了3-4杯。

龍蝦仔當晚就估清,所以不能一試。

壽司方面,黑松露三文魚壽司是必食之一。

Type of Meal
Dinner