♡任食黑毛和牛火鍋|一鍋堂 ♡-成日都聽到朋友們話一鍋堂性價比都高牛肉更加出名係好正~ 結果 真係食到抱住個肚走 🤣🤣今次揀咗最高級嘅套餐 ~ ✨高級日本及澳洲和牛套餐✨而湯底方面我哋揀咗豬骨湯好清甜 而且豬骨好大舊😍- ♡ ✨日本產黑毛和牛 ♡呢個真係必點 勁好食❗️👍🏻雪花均勻 牛肉佈滿油脂入口即溶我encore咗好多碟😆😆😆-♡ 手切牛脊肉 ♡ 肉質鮮美而細膩牛脊肉散發出濃郁嘅牛肉香氣。-♡ 封門柳 ♡ 牛肉鬆軟,肉質好腍肉味濃郁。-♡ 手打三寶丸 ♡ 三寶丸有 孜然雞丸、墨魚丸 同豬肉丸三款各有特色 而且都好新鮮我個人比較鍾意墨魚🦑丸同豬肉丸-♡ 醬爆瀨尿牛丸♡ 一咬落去就已經爆曬肉汁。-♡ 彈牙魚皮餃 (四粒)♡ 皮薄餡靚,水準十足👍🏻❗️-♡ QQ 豬皮 ♡ 索滿左湯味嘅豬皮 爽口彈牙 ~ -♡ 蟹籽手打墨魚滑 ♡ 每一粒都已經切好一擺落去就食得 ~~ -♡ 真係鴨血 ♡ 超級滑嫩同彈口👍-♡ 洛神花茶 ♡ 最鍾意就係飲花茶 養生一流~~ -♡ 甜品 ♡ 一定要食埋個甜品先最滿足是日款式係 海鹽雪糕 🍦仲可以自己加toppings❥出面仲有自助區,食物款式種
♡任食黑毛和牛火鍋|一鍋堂 ♡
成日都聽到朋友們話一鍋堂性價比都高

牛肉更加出名係好正~
結果 真係食到抱住個肚走 🤣🤣
今次揀咗最高級嘅套餐 ~
✨高級日本及澳洲和牛套餐✨

入口即溶
我encore咗好多碟😆😆😆
♡ 手切牛脊肉 ♡

肉質鮮美而細膩
牛脊肉散發出濃郁嘅牛肉香氣。
♡ 封門柳 ♡
牛肉鬆軟,肉質好腍
肉味濃郁。
♡ 手打三寶丸 ♡

三寶丸有 孜然雞丸、墨魚丸 同豬肉丸
三款各有特色 而且都好新鮮
我個人比較鍾意墨魚🦑丸同豬肉丸
♡ 醬爆瀨尿牛丸♡

一咬落去就已經爆曬肉汁。
♡ 彈牙魚皮餃 (四粒)♡

皮薄餡靚,水準十足👍🏻❗️
♡ QQ 豬皮 ♡

索滿左湯味嘅豬皮
爽口彈牙 ~
♡ 蟹籽手打墨魚滑 ♡

每一粒都已經切好
一擺落去就食得 ~~
♡ 真係鴨血 ♡

甜品

一定要食埋個甜品先最滿足
是日款式係 海鹽雪糕 🍦
仲可以自己加toppings

出面仲有自助區,食物款式種類頗多。
服務態度唔錯👍 而且環境衛生,
亦都冇漏單嘅情況 值得一讚👍
#
⇢店鋪資料:
一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心6樓
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處