2025-08-21 682 views
今天和老公來到旺角吃火鍋,看見這間餐廳的晚市有70分鐘的定量火鍋,而且價錢又吸引,於是便來到這裡吃晚餐。我們點了最便宜的兩款套餐,分別是西班牙豬梅肉和紐西蘭羊肉卷,除了肉類是定量,其他外面半自助的食物都是無限任吃。湯底我們選了黃金椰子雞湯和胡椒豬肚雞湯,胡椒湯較為惹味一點,椰子雞湯則清清甜甜,兩款味道都不錯。兩款肉類的賣相都很漂亮,豬梅肉的肉質都算嫩滑,但是略為有點豬膻味,至於羊肉的口感比較堅韌和粗糙,味道便比較一般了。另外套餐亦包了不同小吃,鹽酥雞微暖,腐乳醬羊柳的肉質非常嫩滑可口,肉汁四溢,是全場最出色的肉類,脆皮雞的味道則正正常常。至於半自助區的熟食,多數都是以冷盤和滷味為主,例如牛展、豬腳等等,炸物就沒有了,老公說滷味的食物味道不錯。另外餐廳還有提供丸類和麵食,不過很多丸類都是包心丸,即是丸內還包含餡料,個人便比較一般了,不過迷你豬肉丸和特長蟹柳很美味。麵食除了有出前一丁和王子麵,亦有提供米粉和胡椒麵,全部味道都相當不錯,然後響鈴很香脆可口,浸上湯汁之後相當滋味。至於飲品方面,除了有啤酒和汽水,還有不同的茶類和冷泡茶,選擇種類有很多。價錢方面,豬肉和羊肉的定量套餐都是$138,

價錢方面,豬肉和羊肉的定量套餐都是$138,餐廳設有加一服務費,最後兩人總共$304。

總結來說,多數火鍋晚市只有無限任食套餐,而這裡則有晚市定量套餐,非常適合我和老公這種食量不大,以及喜歡吃半自助區的美食的人,重點是價錢便宜很多,而且味道亦不差,下次有機會再來吃。
2025-08-20
$152 (Dinner)
2025-08-14 1065 views
上個禮拜同friend去咗「一鍋堂」打邊爐, 試咗佢哋個2小時任食D餐日本黑毛和牛A4+ $338, 海鮮同和牛都好高質!! 淨係食和牛都夠回本!!!餐廳環境好大好闊落, 兩人都有Car位, 坐好舒服呢, 張枱放到超多野食有12款湯底揀~ 鴛鴦鍋+$50好多湯底都好想試丫自助區有多款冷盤 & 熟食~~例如麻辣豬耳, 涼拌紅油豆芽, 涼拌青瓜, 麻油菠菜, 麻辣雞腎, 涼拌木耳~, 涼拌海蜆, 豬腳姜醋等~火鍋配料主要係蔬菜, 丸類等等...和牛, 海鮮之類就用QR CODE落單~~ 飲品選擇豐富~果汁, 汽水, 啤酒任飲~~甜品就有水果, 軟雪糕同杯裝雪糕先食下D熟食先~花雕醉鮑魚冰鎮上枱, 咬落爽脆得嚟帶酒香, 個汁仲有淡淡當歸味磯煮鮑魚日式煮法超入味!鮑魚炆到淋得嚟唔會韌, 個醬汁甜鹹適中~~鴛鴦鍋金湯椰子雞 一上枱就聞到超香椰子味!! 湯底用椰子水煲, 仲有幾件嫩滑雞件, 飲落清甜到不得了, 打邊爐之前我飲咗兩碗先 滾耐咗都唔會口渴, 仲越滾越甜, 同海鮮超夾~~沙爹牛肉湯沙爹控必試!! 湯底唔會話太過濃郁, 但花生香好突出, 仲有啲微辣好過癮~最正係淥完嘅牛肉唔使點醬都夠味惹味

有12款湯底揀~ 鴛鴦鍋+$50
好多湯底都好想試丫

自助區有多款冷盤 & 熟食~~

火鍋配料主要係蔬菜, 丸類等等...
和牛, 海鮮之類就用QR CODE落單~~

飲品選擇豐富~
果汁, 汽水, 啤酒任飲~~
甜品就有水果, 軟雪糕同杯裝雪糕

先食下D熟食先~
花雕醉鮑魚
冰鎮上枱, 咬落爽脆得嚟帶酒香, 個汁仲有淡淡當歸味

磯煮鮑魚
日式煮法超入味!鮑魚炆到淋得嚟唔會韌, 個醬汁甜鹹適中~~

鴛鴦鍋
金湯椰子雞

滾耐咗都唔會口渴, 仲越滾越甜, 同海鮮超夾~~
沙爹牛肉湯
最正係淥完嘅牛肉唔使點醬都夠味惹味

日本黑毛和牛A4+
雪花紋好靚好均勻, 煮5-8秒就食得~
入口即溶唔係誇張, 油脂香係口腔爆開, 個種甘香真係食到唔捨得吞

極上安格斯牛小排
肉味非常濃郁, 雖然無和牛咁多油花, 但勝在咬落有嚼勁, 配沙爹湯簡直絕配

原隻帆立貝滾30秒就食得, 肉厚到咬落去爆汁~
桶蠔肥嘟嘟脹卜卜, 一啲腥味都冇~ 蠔肚吸晒甜湯, 咬落去爆漿

花膠膠質多到黏嘴唇, 煮耐啲變到超軟滑
鵝腸處理得好乾淨, 脆卜卜仲帶啲油脂香

豬頸肉爽脆, 油脂分布均勻, 滾耐咗都唔會韌
花雕醉鮮雞件酒香入味到骨!! 雞肉超滑溜, 個湯底滾完會帶淡淡酒香
蟹籽墨魚滑手打嘅超彈牙!!每啖都食到蟹籽卜卜脆, 墨魚鮮味好突出
脆肉鯇魚片薄到透光但完全唔散, 魚皮特別爽脆

Type of Meal
Dinner
  • 豬頸肉
  • 桶蠔
  • 原隻帆立貝
  • 極上安格斯牛小排
  • 日本黑毛和牛A4
2025-07-29 1837 views
超爆抵食火鍋店「一鍋堂 」早已列入我打邊爐必食之選,因為真係質素高價錢平,性價比超高,今日同朋友去咗旺角分店,揀咗最高級別嘅套餐,繁忙時間去都係三百零蚊,日本黑毛和牛A4+、極上安格斯牛小排、澳洲M6和牛牛腹肉、伊比利亞黑毛豬呢啲高質嘅肉都可以隨便食,食肉獸一定回本👍👍湯底更是每日新鮮熬煮白湯,每天準備60斤以上豬骨及西施骨,味道香醇含豐富骨膠原,記得滾起咗先飲湯,更有多款湯底可供選擇,人氣湯底包括自家麻辣鸭血豆腐湯、蝦米瑤柱冬瓜鍋、黃金椰子雞湯、番茄薯仔豬骨湯、咸菜胡椒豬肚雞湯…..除咗高質牛肉必食之外,有多款海鮮,大蝦、原隻鮑魚、帆立貝、鮮甜桶蠔、手打蝦滑、瑤柱肝貝滑、大埔振興瀨尿牛丸、爆膏鵝腸……自助區美食更是多餘天上繁星,開胃季節涼菜、惹味特色熟食、多款丸類、原味手工餃、多款麵食、甜品、自助雪糕吧…….飲品有幾個大雪櫃,基本汽水、台灣特色飲品、自家製有營茶、多款啤酒、生啤、茶酒系列,都可以無限暢飲不同時段入座、老人家、小朋友都有不同優惠,真係唔可以錯過呢間火鍋店👍

• 日本產黑毛和牛
聽聞一鍋堂的CP值極高,早已列入我的必吃清單📝。今天和一位火鍋愛好者朋友前來試試,體驗了他們的4小時午市A餐,果然名不虛傳! 店內座位安排舒適,枱與枱之間的隔板夠高,私隱度高,可以自在地享受用餐時光。湯底選擇非常多,我們揀了招牌黃金椰子雞湯🥥,湯頭清甜,帶有淡淡的椰子香氣,非常適合涮海鮮。手切白鱔片、串串鮮海蝦、龍躉班頭腩,每一款都新鮮飽滿,品質一流。$40無限追加海鮮,非常抵食💰! 除了海鮮,肉類的表現也毫不遜色🥩。美國特選安格斯牛肉,油花分布均勻,入口即化。西班牙豬梅肉片,肉味濃郁。還有花雕醉鮮雞件,帶有淡淡的酒香。 自助吧的選擇也相當豐富,各式蔬菜、丸子、麵食應有盡有。蟹籽墨魚滑,口感Q彈,蟹籽在口中爆開,增添了豐富的層次感。值得一提的是,店內的自家飲品也很有特色,清爽解膩,搭配火鍋簡直完美。 最後,當然不能錯過雪糕🍦!一口氣吃了三杯,荔枝、芝麻、芋頭口味各有千秋,為這頓飽足的一餐增添了更多滋味。 整體來說,一鍋堂的食材新鮮、選擇多樣,價格親民。雖然用餐時間有限制,但2個小時絕對足夠。
聽聞一鍋堂的CP值極高,
店內座位安排舒適,
手切白鱔片
串串鮮海蝦、
串串鮮海蝦
龍躉班頭腩,
龍躉班頭腩
除了海鮮,肉類的表現也毫不遜色🥩。美國特選安格斯牛肉,
美國特選安格斯牛肉
美國特選安格斯牛肉
油花分布均勻,入口即化。西班牙豬梅肉片,
西班牙豬梅肉片
西班牙豬梅肉片
肉味濃郁。還有花雕醉鮮雞件,帶有淡淡的酒香。
自助吧的選擇也相當豐富,各式蔬菜、丸子、麵食應有盡有。
蟹籽墨魚滑,
蟹籽墨魚滑
清爽解膩,搭配火鍋簡直完美。
最後,當然不能錯過雪糕🍦!一口氣吃了三杯,
2025-07-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$260 (Lunch)
2025-07-11 2059 views
一鍋堂火鍋用餐體驗十分滿意🎉👏🏻環境非常優美🍽️今次叫咗蕃茄薯仔豬骨鍋湯底非常美味,濃郁蕃茄香氣同豬骨鮮甜完美結合🍅🍅🍅令人一口喝落去就感受到溫暖😋😋😋薯仔加入加係增添口感層次😚😚😚火鍋中有各式有多款丸類選擇,其中包括牛丸、魚蛋、芝士腸同廚師腸等等,每一種都非常新鮮🥰🥰🥰特別係芝士腸,濃郁芝士瞬間爆出,令人驚喜😙😙😙呢度嘅和牛口感都相當出色,肉質緊實,搭配湯底更是絕配🤩🤩🤩蔬菜選擇都好豐富,令火鍋口感更加均衡🤟🏻🤟🏻🤟🏻而火鍋旁邊炸物拼盤更加為餐點增添好多樂趣,外酥內嫩炸物令人一試成主顧😋😋😋口感極佳飲品放題選擇都令人驚喜,各式飲品隨意選擇,為火鍋熱辣增添一絲清新感😆😆😆🐧❣️ 會員迎新有着數優惠及積分升級,每月定期回贈回員,現金卷,折扣卷,食物卷,延長時間券👍 黃卡每月有9折優惠券;金卡每月有85折優惠券;白金卡每月有8折優惠券,起抵食不能錯過❤️❤️❤️
一鍋堂火鍋用餐體驗十分滿意🎉👏🏻環境非常優美🍽️

Type of Meal
Dinner
佢地主打以「靚湯 · 一鍋堂 · 放題」為理念,希望打造貼地性價比高質既任食火鍋,今次揀左晚市70分鐘1人小鍋半自助套餐,因為兩個人就變鴛鴦鍋🍲就更加快熟👍🏻 食材多到令人眼花撩亂🤩 全部都好新鮮,而且落足心機熬湯底🥣 可以提鮮,亦令到食材更加好食又抵食😋 真係感受到「香港原味道」😍(5 😍 係滿分,🤩係半分)黃金椰子雞湯 🥥🐥🥣:真係金黃色🤩 味道清甜鮮美,有椰子🥥既清香、雞肉🐥既鮮味,亦有香甜明目既椰子🥥同埋香甜既粟米🌽 溫潤滋補,又有骨膠原可以養顏😌壽喜湯 🥣:係素食者同比較清淡健康既選擇,由醬油、味醂、砂糖同清酒等調味而成,有濃郁既醬香,味道甘甜,用嚟煮肉好正🤤南非和牛腱套餐 🇿🇦🐮 - $178 (好味指數:😍😍😍😍)牛板腱拼安格斯牛肉 (各100g)🐮:牛板腱🐮肉質結實,有咬口但唔韌,風味濃郁;安格斯牛肉🐮牛味濃郁香醇,肉質細嫩多汁都好食😋鹽酥雞🔥🐥:炸到🔥金黃酥脆,裡面鮮嫩多汁,惹味香口~脆皮雞🐥:口感爽脆,幾有雞味🐥嫩滑牛肉眼🐮:肉質軟嫩,油香豐富都唔錯海鮮盛豚肉套餐 - $238 (好味指數:😍😍😍😍🤩)海蝦 🦐:新鮮生猛,鮮嫩多汁,肉質彈牙爽口桶蠔 🦪:肥美飽滿,質

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

南非和牛腱套餐

鹽酥雞🔥🐥:炸到🔥金黃酥脆,裡面鮮嫩多汁,惹味香口~
脆皮雞🐥:口感爽脆,幾有雞味🐥
嫩滑牛肉眼🐮:肉質軟嫩,油香豐富都唔錯
海鮮盛豚肉套餐

海鮮盛豚肉套餐 - $238 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
海蝦 🦐:新鮮生猛,鮮嫩多汁,肉質彈牙爽口
桶蠔 🦪:肥美飽滿,質感滑溜,有海水🌊既鹹味~
原隻帆立貝:唔會有渣,鮮味滑嫩
鮑魚:爽脆彈牙唔會韌,味道清甜
豬梅肉片:肉味香濃,質感軟諗鮮嫩,有油香幾juicy
黑松露墨魚滑⚫️🦑:有香濃馥郁既黑松露⚫️香味,可以提鮮幾正🤤
墨魚丸🦑⚪️:爽口彈牙,味道鮮甜,粉感唔重👍🏻

冷盤:估唔到有咁多開胃小食,清爽開胃,包括有麻辣豬耳、麻辣雞腎、涼拌木耳、涼拌青瓜、麻油菠菜、涼拌海蜆、涼拌粉皮、涼拌牛腱🐮、凍甜蝦🦐、鮮甜青口🦪、翡翠螺🐚、時令水果🟢

丸類🍡:選擇超級多,好多都真材實料,爽口彈牙,鮮味爆汁👍🏻 包括有福袋、甜不辣、大埔振興吸汁素魚腐🟨、香菇貢丸🍄‍🟫🟤、素花枝丸⚪️、炙燒芝心包🧀🟡、黑墨丸⚫️🦑、大埔振興蔥醬爆貢丸🌱🟤、濃汁迷你豬肉丸🐷🟤、芝士獅子狗🧀、潮汕炸魚肉尖🔥🐟、潮州螺肉🐚、午餐肉🐷、大埔振興豬骨濃汁貢丸🐷🟤、芝士腸🥓、廚師雞肉腸🐥🥓、8寸長蟹柳🦀

蔬菜類🥬:選擇一樣咁多,全部都新鮮清甜,包括有白玉菇🍄‍🟫、冬瓜片🥒、蕃茄角🍅、日本南瓜🎃、甜粟米🌽、秋葵、鮮冬菇🍄‍🟫、豆卜🟨、炸枝竹、金蟲草花、金菇、冰豆腐🧊⬜️、白蘿蔔⚪️🥕、鮮淮山、薯粉、黑木耳、萵筍、菜心🥬、唐生菜🥬、油麥菜🥬、娃娃菜🥬

養生手作花茶
飲左羅漢果菊花茶🟤🌼同埋養生洛神花茶🌺,菊花茶🌼清香甘甜,可以清熱~ 洛神花茶🌺酸酸甜甜,清爽開胃,生津止渴~ 仲有提神薄荷烏龍茶🌱☕️同埋鴨屎香檸檬茶🍋

另外仲有自選甜品同自家製雪糕🍨,夠晒豐富

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$200 (Dinner)
南非和牛腱套餐
海鮮盛豚肉套餐
極力推介呢個性價比高嘅日本黑毛和牛A4+火鍋放題,食物質素高😍首先,湯底怡寶椰香喇沙湯底味道非常濃香,椰香同喇沙嘅香辣都較出,令人胃口大開。主角A4+黑毛和牛油花分佈細緻,輕輕一淥,入口即溶。除咗和牛之外,其他牛肉嘅選擇亦都非常豐富,例如安格斯牛小排同澳洲M6和牛牛腹肉,肉質都嫩滑,各有特色。海鮮方面,鮮甜桶蠔肥美鮮甜。磯煮鮑魚同花雕醉鮑魚嘅烹調方法獨特,鮑魚炆得非常入味,口感彈牙,值得一試。帆立貝size夠大,鮮甜味美。其他肉類方面,伊比利亞黑毛豬幾腍身。紐西蘭羊卷肉肉質鮮嫩,冇膻味。配料方面,黑毛肚爽口,爽脆海蜇頭同有營野生竹笙都唔錯。手工滑類方面,瑤柱干貝滑同粒粒墨魚鮮蝦滑真材實料,口感彈牙,值得推介。整體而言,呢個放題嘅食材選擇豐富,質素上乘。

帆立貝size夠大,鮮甜味美。

整體而言,呢個放題嘅食材選擇豐富,質素上乘。
2025-08-23 0 views
各種和牛比想像中更高質!原來而家放題牛肉嘅質素已經咁高🥹D餐多好多款食物,蠔/鮑魚/牛丸等等,仲包生啤任飲折完都係300蚊頭,即刻9衝我哋叫咗壽喜燒+椰子雞湯,策略係用壽喜燒湯煮和牛,椰子雞湯煮其他😎非常成功!全部菇/菜浸滿晒椰子味勁香,日本和牛配壽喜燒冇得輸🥰佢個壽喜燒湯非常之濃,如果想再濃味啲嘅 啲和牛可以浸耐啲湯,唔驚會變鞋,反而會更加濃壽喜燒味!意外地都非常好食!牛肉方面,主要試咗4款:🥩極上安格斯牛小排- 油脂感最強,好似傳統日式和牛咁,入口即溶,唔使咬咁滯!🥩日本黑毛和牛A4+- 油脂同肉比較均衡,都係完全冇筋- 和牛味極濃 唔使點豉油都好好味!🥩南非和牛三花腱🥩澳洲M6和牛牛腹肉- 呢兩款係C餐嘅牛,比較厚實啲冇咁多油脂,但一樣完全冇筋!肉味相對冇咁濃冇咁滿足,差$40我哋建議都係上D餐!🦪勁大隻蠔 極肥美成隻碟咁大!差啲夾都夾唔起!都係要D餐先有🫡🍽️磯煮鮑魚 花雕醉鮑魚嚟到肚餓可以叫定鮑魚即食🤣🤣都係D餐先有的!花雕味好香好濃,做開胃菜一流🍽️墨魚鮮蝦滑值得一提呢款墨魚滑勁好味!超爽口彈牙,入面有少少黑松露味🍡牛丸個人覺得瀨尿牛丸一般般,普通牛肉丸就好正👍🏻

牛肉方面,主要試咗4款:

🥩極上安格斯牛小排
- 油脂感最強,好似傳統日式和牛咁,入口即溶,唔使咬咁滯!

🥩日本黑毛和牛A4+
- 油脂同肉比較均衡,都係完全冇筋
- 和牛味極濃 唔使點豉油都好好味!

🥩南非和牛三花腱
🥩澳洲M6和牛牛腹肉

🦪勁大隻蠔 極肥美
成隻碟咁大!差啲夾都夾唔起!都係要D餐先有🫡

🍽️磯煮鮑魚 花雕醉鮑魚

🍽️墨魚鮮蝦滑
值得一提呢款墨魚滑勁好味!超爽口彈牙,入面有少少黑松露味

🍡牛丸
個人覺得瀨尿牛丸一般般,普通牛肉丸就好正👍🏻
2025-08-22 0 views
今晚跟老公去瓊華中心的一鍋堂食70分鐘一人小鍋半自助套餐,一人一鍋想點食就點食,感覺很經濟實惠。安格斯牛小排套餐牛小排+澳洲和牛肉+鹽酥雞+鮮牛肉丸+脆皮雞日本和牛A4+套餐和牛A4+澳洲和牛肉+鹽酥雞+鮮牛肉丸+脆皮雞基本上都可以食到兩款牛肉,中間一份,周邊的一份,見到牛肉薄片都唔差,雪花分佈均勻,肉味濃郁,但無得再叫的,份量都夠食。開爐的同時,可以先食了鹽酥雞先,真係脆口,雞肉都係脾位。脆皮雞及鮮牛肉丸要落鍋煮,一齊煮就慳時間。湯底都有幾款,我哋叫左怡寶椰香喇沙湯,少辣惹味,想食返日本風味就梗係叫壽喜湯底,更能突出牛肉的香甜。自助吧可以食涼菜.小食.蔬菜.火鍋配料.飲品.啤酒.甜品,總之夠飽茶酒一定要拎返支去飲,爭取時間又覺得自己飲得到就拎兩支,洛神花酒果香濃,檸茶就茶味重,有檸香的。

安格斯牛小排套餐
牛小排+澳洲和牛肉+鹽酥雞+鮮牛肉丸+脆皮雞
日本和牛A4+套餐
和牛A4+澳洲和牛肉+鹽酥雞+鮮牛肉丸+脆皮雞

2025-08-19 248 views
今日我哋來到旺角的一鍋堂,準備享受一場70分鐘的小鍋半自助火鍋盛宴!只需$78,就可以品嘗到特選牛板腱套餐,絕對係性價比超高!💰✨一入到餐廳,就被火鍋的香氣包圍,令人食慾大開。特選的牛板腱切得厚薄適中,肉質鮮嫩,色澤油亮,整體賣相一流!🍖😍鍋底我選擇了經典的清湯,湯底清澈見底,味道清新,完全不會搶走牛肉的風味。每當牛板腱在湯裡輕輕煮熟,那淡淡的肉香和湯的鮮味融合,簡直無法抵擋!🔥除了牛肉,海鮮盛牛肉套餐也非常值得一試!新鮮的蝦和魚片,搭配上各種時蔬,讓火鍋的口感更加豐富,每一口都帶來不同的驚喜!🥢🦐食完之後,整個人感覺輕鬆舒適,完全不會油膩,這種自助式的火鍋體驗,真係好適合午市聚餐!💓如果你想享受一個愉快的火鍋時光,唔好錯過一鍋堂,快約埋朋友一起來品味吧!📍

上就黑雨完番公司,放工即興同老公食好東西,二人世界$3xx任食日本黑毛和牛A4+,仲有茶酒同埋生啤任飲🍻真係超級高cp值😂不得了!我哋就叫咗金湯椰子雞湯底🐥♨️可以先飲湯再打邊爐!🍖🍉🍣🍢🍗🍳🍍🧀🍱🍧🍮🌮🐟🍹🫘🍻話晒火鍋放題,就當然乜都有得食,我哋叫咗大量高質肉類,當然唔少得主角日本黑毛和牛A4+同極尚安格斯牛小排🥩仲有大量牛、羊🐑、豬🐷、雞⋯ 所有肉類都高質味又濃🤤真係啱晒我呢個牛魔王🐮重點係任叫任食!仲有超多海鮮,大蝦🦐、大蜆、桶蠔🦪都夠晒新鮮,黑松露蝦滑、墨魚滑都好彈牙,當然要叫咗幾Round😋自助Bar都有好多菜類、丸類任食任拎🥬而且飲品櫃有大量嘅嘢飲,特色茶酒飲品同生啤都有🍺罐裝包裝應有盡有💥最後仲可以食埋雪糕🍨🍧🤤性價比超高

我哋就叫咗金湯椰子雞湯底🐥♨️可以先飲湯再打邊爐!

🍖🍉🍣🍢🍗🍳🍍🧀🍱🍧🍮🌮🐟🍹🫘🍻

• 日本產黑毛和牛
2025-08-16 225 views
最近,我造訪了人氣一鍋堂,這裡的火鍋讓我印象深刻。🍽️環境一鍋堂的環境舒適,裝潢現代而溫馨。燈光柔和,讓人感到放鬆,適合與朋友或家人聚餐。座位間的距離也設計得恰到好處,既不擁擠又能保持私密性。🍽️食材他們的食材選擇非常豐富,海鮮、肉類和各式蔬菜應有盡有。特別推薦他們的牛,肉質鮮嫩,油花分布均勻。海鮮方面,都有不同選擇,有蝦和貝類。還有不同小食選擇,性價比高。🍽️湯底鍋堂的湯底有多種選擇,我選擇了比較少見的冬瓜盅湯底。冬瓜湯底清淡爽口,讓人不禁一口接一口飲下湯。🍽️醬料他們的自助醬料吧也讓人驚喜,醬料種類繁多,從蒜蓉到芫荽,應有盡有。特別是他們的特製混醬油,讓人無法抗拒。🍽️服務服務方面,員工熱情友好,對於菜單上的推薦也非常專業,讓我能夠輕鬆選擇。總結這家鍋堂無論是食材、湯底還是服務都表現出色,是喜愛火鍋的朋友們不容錯過的好地方。下次再來時,我一定會帶上更多的朋友一起享受美味火鍋!食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️****** ****** ****** ****** ****** ****** ******一鍋堂 (瓊華中心)旺角瓊華中心6樓******
最近,我造訪了人氣一鍋堂,這裡的火鍋讓我印象深刻。

🍽️環境

🍽️食材
還有不同小食選擇,性價比高。

🍽️湯底

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

一鍋堂 (瓊華中心)
旺角瓊華中心6樓
#旺角 #旺角美食 #香港美食 #hkfood #foodiejpt #hkfoodie #hkfoodies #hkig #吃貨
#travel #火鍋 #一鍋堂
2025-08-11 255 views
一鍋堂可以話係港式邊爐既代表! 我諗好多人都識佢 最近先發現原來佢都有和牛餐,計埋加一,3百幾唔算貴!即約!叫左個椰子雞湯,有埋粟米就令個湯更加清甜!和牛既油花好靚!每件都有啲厚度,所以比平時入口即溶既感覺,佢會平衡左,有牛味又好soft 🤩🤩🤩醉鮑魚 都好推介!🤤🤤而重點講下飲品!真係起有heart 除咗罐裝飲品之外,冷泡茶,仲有茶酒 😍😍 真係用唔同既茶 同 酒 做combination 我最有印象就係鴨屎香檸茶酒 👍🏻👍🏻而且出面仲有生啤機,仼你飲!另外,唔知大家知唔知原來join 會員有得儲分,仲有唔同優惠,有折添㗎😶😶

一鍋堂可以話係港式邊爐既代表! 我諗好多人都識佢
最近先發現原來佢都有和牛餐,計埋加一,3百幾唔算貴!即約!
叫左個椰子雞湯,有埋粟米就令個湯更加清甜!
醉鮑魚 都好推介!🤤🤤
而重點講下飲品!真係起有heart
我最有印象就係鴨屎香檸茶酒 👍🏻👍🏻
而且出面仲有生啤機,仼你飲!

另外,唔知大家知唔知
原來join 會員有得儲分,仲有唔同優惠,有折添㗎😶😶
2025-08-06 457 views
今晚打邊爐,想貪心啲,終極貪心。位於瓊華中心嘅一鍋堂,我差唔多隔一段時間就會帶朋友去食。無他,佢呢度嘅set D ($338/位),有齊我想要嘅火鍋元素。講特色湯底,佢有終極瑤柱冬瓜鍋。未打邊爐,每人先整兩碗,終極鮮甜,清潤解渴。講肉,佢有A4+,而且係成盤成盤咁上,另外仲有極上安格斯牛小排等等。A4+,我都懶得形容,自己睇圖,入口即溶。講海鮮,佢嘅選擇更加多到我哋食唔晒。除咗有多種生熟鮑魚、桶蠔、海蝦扇貝呢啲,佢仲有花膠鱔片脆滑腩等等。重點係佢啲海鮮真係幾好食。一向好少encore嘅我,喺花膠、桶蠔同鱔片呢啲好食又貴又唔飽肚嘅嘢,都不禁叫完又叫。飲品同樣係佢嘅強項。今時今日自家製嘅茶已經係標準配置,但係佢呢度仲有生啤同茶酒(即係有酒味嘅茶,tea liquors),非常特別。自助區?仲有無限量火鍋配料、小食、甜品等等。不過食set D嘅我哋,已經冇咩空間再食了😆。嚟到呢度,幾貪心都可以滿足到。
今晚打邊爐,想貪心啲,終極貪心。

即係有酒味嘅茶,tea liquors),非常特別。

2025-08-05 369 views
放左個長假去旅行 食左兩三個星期西餐番到香港最想就係打邊爐約朋友去旺角瓊華食性價比超高嘅一鍋堂最貴嗰個餐都係300蚊 就可以任食日本A4和牛 仲有好多海鮮肉類 自助區有火鍋料 冷盤甜品都好豐富飲品方面 除左啤酒汽水冷泡茶之外 仲有茶酒生啤手打檸檬茶等等 有特式湯底都有十幾款選擇 我地揀左鴛鴦鍋咸菜胡椒豬肚雞 x 麻辣鴨血豆腐湯 好香好惹味身為牛魔王嘅我地梗係主打靚牛啦叫左幾round A4黑毛和牛同安格斯牛小排油花豐富肉質又嫩滑 碟碟都咁靚咁有水準鍾意食海鮮嘅朋友瘋狂落單海蝦 扇貝 鮑魚 鱔片 海蜆等等全部都唔可以錯過完全冇漏單情況 而且好有效率 放題就係要咁👍🏻
放左個長假去旅行 食左兩三個星期西餐
番到香港最想就係打邊爐