2024-04-04 444 views
雖然一鍋堂係我倆嘅「邊爐飯堂」,但瓊華店竟然係第1次光顧🤣今次都係點咗最多靚牛嘅C餐,湯底就點咗餐牌推介嘅檳城喇沙湯,唔錯唔錯,香濃得嚟又唔會好辣,夠惹味😋我倆都推介👍先攞啲小食,最鍾意食香口嘢,炸春卷皮蝦餅超級好味,因為剛炸起好香脆,加上蝦膠餡調味好好,又爽口,我倆都食咗幾塊🤭仲有炸饅頭又係力推!我加好多煉奶真係美味!雖然影響之後食火鍋食物嘅戰鬥力,但點都要食返個🤣點得高級牛C餐梗係要叫多啲靚牛,我哋先每款都試吓,嘩!一食之下,日本產黑毛和牛好掂😍油花好均勻,味濃,又嫩滑,我倆每人都食咗3盤😍以我倆都唔太大食,真心抵返🤗極上安格斯牛小排都好鍾意,每人食咗2盤🤣但我倆都覺得黑毛和牛係最正🤤我哋都點咗好多鍾意食嘅火鍋料,當中最推介嘅係豬粉腸、蝦膠釀油條、珍珠貝、豬肺、手打潮州牛丸、鵝腸☺️不得不讚嘅係呢度嘅牛丸好juicy而且超級彈牙,每人都食咗好幾粒🤣😋粉腸又好腍滑、鵝腸爽脆,對於喜歡食內臟嘅我倆,三兩吓已清晒🤣👍一鍋堂一向都有好多不同嘅飲品,但我點都係飲咗幾支一貫最愛嘅洛神花茶🤣好專一🥰酸酸甜甜好味又消滯👍我的他就乜都飲🤣甜品時間到了,今次有不同味嘅雪糕杯,我近來喜歡酸甜系列所以揀咗乳
雖然一鍋堂係我倆嘅「邊爐飯堂」,但瓊華店竟然係第1次光顧🤣

甜品時間到了,今次有不同味嘅雪糕杯,我近來喜歡酸甜系列所以揀咗乳酪味,我的他對椰子味食過翻尋味,食咗幾杯,勁😱埋單每位$339,由於牛牛真係好靚又高質,覺得性價比都高👍👍要特別讚一讚店員超好服務,收碟、上菜好快,而且好有禮貌,會推介瓊華店俾朋友仔🥰
2024-03-20
2024-03-22 344 views
今晚又來了旺角瓊華中心的<一鍋堂>,選了有和牛的C set,$308(再加一)。感覺他好像成了我在旺角吃火鍋的食堂了,哈哈!湯底選擇了蘿蔔粟米豬骨湯,選擇了走胡椒,因為有胡椒的話會有點像胡椒豬肚湯。我挺喜歡<一鍋堂>的湯,味道不會太濃,感覺更健康,少一點罪惡感。而且因為我點了很多蔬菜,例如馬蹄粒、花膠仔、金蟲草袍子等,加在湯底會使其味道更豐富又不油膩!日產黑毛和牛以及海鮮的品質還是一如既往的好,都是重點encore的項目!我覺得就火鍋放題而言,一鍋堂的海鮮是非常好的,首先是他們的海鮮感覺新鮮,不像有些火鍋放題的海鮮你吃下去感覺品嚐不到任何味道,而且他處理得乾淨沒有沙,款式也不算少,我試過蝦、沙白、珍珠貝、帆立貝,全都很不錯! 自助區一如既往地擺滿了不同的熟食、肉丸、麵條、蔬菜等。雖然與其他火鍋店相比,他們的飲料款式並不算太多,但我還挺喜歡他有暖的紙包飲品,喝著哈密瓜奶感覺是回到小時候的味道,哈哈。盒裝雪糕是da dino, 今晚有很5個口味選擇,優格、咖啡、紅豆等等。我覺得檸檬雪葩味很不錯,因為有點酸,吃完一頓大餐吃它會讓你感覺清爽一點。

自助區一如既往地擺滿了不同的熟食、肉丸、麵條、蔬菜等。
2024-02-17 667 views
今個星期天氣突然轉冷又係時候相約老友(滾友)一起去打邊爐啦! 哈哈去旺角就最集中,大家放工都好近,喜歡來這間一鍋堂因為他們湯底和食物款式頗多,飲品和菜疏各自一個長方形櫃,除海鮮和肉類用手機二維碼落單外,餐牌有一排長枱放滿熱薰小吃,冷盤小食等等。我們今次點選櫻花蝦湯做湯底,超豐富整鍋放滿櫻花蝦和紫菜,味道非常之鮮甜,啖啖櫻花蝦的蝦味在我口腔內游走。另外做會員還會送有殼鮑魚和珍寶帶子添。牛魔王又出動啦!每樣牛肉款式各點一碟,極上安格斯牛小排、日本產黑毛和牛、手切牛脊肉、精選進口牛板腱、封門柳、花雕浸安格斯牛肉等。本人喜歡吃日本產黑毛和牛和封門柳,前者入口即化,口感軟綿綿又有牛肉香味,後者牛肉味超濃質地也很嫩肉。到海鮮類鮑魚和珍寶帶子非常之新鮮,滾兩至三分鐘剛剛好,肉質鮮嫩多汁清甜。而點了兩款推介海鮮沙白蜆和珍珠貝,貝殼類我也是很喜歡的,白蜆和珍珠貝大隻肉厚很鮮甜。手串生猛海蝦,夠大隻新鮮,蝦身爽口彈牙。手切白鱔片和手切烏魚片,魚肉很厚身又肥美,白鱔片爽彈而烏魚片嫩肉鮮甜。其他配菜也很出色,醬爆瀨尿牛丸、蟹籽手打蝦滑、紐西蘭羊卷肉、真係花膠、手作菠菜皮韭菜餃、豬肺、鮮萵筍、冬瓜片、白蘿蔔。吃

另外做會員還會送有殼鮑魚和珍寶帶子添。
牛魔王又出動啦!

吃飽飽之後朋友說還有雪糕未吃呀!那麼就來吧又到另一個胃出動啦!哈哈
  • 精選進口牛板腱
  • 封門柳
  • 手切牛脊肉
  • 美國安格斯牛肉
2024-01-23 825 views
最近香港天氣很冷,當然要吃火鍋啦! 我和家人來到了旺角瓊華一鍋堂分店,先預約了就不用等位置。食物是線上下單的,自助區可取熱食、蔬菜,飲品,調味料,熱茶,甜品等等。我們選了120分鐘C餐放題$308,可選一款湯底。選了沙嗲湯底,濃郁香濃沙嗲湯底十分入味,此套餐包任點高級的牛肉,豬肉類、自家製丸類、蔬菜、小吃等等。現時物價通脹,這個價錢任飲任食真的十分便宜合理。 必點的是美國安格斯、牛板鍵和西班牙栗飼豬肉。薄切有口感,鮮嫩有肉汁,沒有雪味,脂肪比例剛好,encore 了很多份,配上炒蒜蓉豉油,已能吃出鮮味。 魚皮餃,手打蝦丸,海蝦、豆腐、蓮藕、自家製餃子、金菇等等配料,全都可在自助code 點餐,即點即來,很新鮮。 油墨菜十分清甜新鮮,店家已洗好分成一碗,十分方便。 自家制的薄荷烏龍茶,很清新,配上火鍋很配,還有其他汽水、果汁、茶類等等。 最後還有本地雪糕廠的雪糕,吃了很特別的口味。柚子乳酪及綠茶都很出色,口感幼滑,甜度剛好。

油墨菜十分清甜新鮮,店家已洗好分成一碗,十分方便。

2024-01-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
5 day(s) ago 0 views
我哋真係好鍾意打邊爐,每次諗唔到想食咩,就會揀去打邊爐,仲多數係配料任嗌嗰類,貪佢多選擇,想食幾多夾幾多,唔使浪費。今次朋友揀咗一鍋堂食生日飯,純粹地點近又有特別湯底揀。揀咗藥材湯底,有啲紅棗,沙參,玉竹嗰類例牌嘢,唔算特別濃。跟餐有幾碟「靚牛」送(圓盤),相對嚟講質素係好啲,都有少少牛味,但任嗌嗰啲牛質素就真係好一般(黃盒),我哋已經係揀最貴嗰款同時段。鱔片好食,但嗌咗3次脆鯇骨腩都係嚟咗草鯇……😠😠其他任夾配料都係普通貨,叫做比較特別嘅係有冰菜揀。地下偏跣,同行朋友有孕婦,每次行出去洗手間或想睇吓有冇咩想食都要好小心,否則好易跣親,朋友話食過其他分店都係咁,希望遲啲有改善啦!

2024-02-18
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
同班友去試咗一間好有型嘅港式火鍋店 ""一鍋堂"", 真係超正!🌟 環境裝修圓潤華麗且又舒適, 火鍋料理新鮮可口,就喺旺角,地點方便到讓人驚艷,真心推薦!✨🌸 杏汁豬肺湯底自家熬煮的湯底無比清甜,湯味濃厚,滿滿的鮮味供你選擇,你又驚心動魄,愛不釋口!到底,豬肺湯底煮嘅火正啱,美味又醇厚💯未食已經流晒口水😍。🌸 肉品盛宴,真係被震到了!🥩 黑毛和牛、安格斯牛肉及手切牛肴肉,肉片口感絕佳,色澤誘人,肉味濃郁,食落去就好似入口即化咁!鍾意食牛肉嘅你,要小心可能會食到停唔到口哦😋。🌸 添上特色呈獻,魔鬼辣安格斯牛肉 真係足以引發食客嘅味蕾慾望,唔鍾意食辣嘅朋友,都要試吓,絕對唔會後悔⭐️⭐️。🌸 如果你鍾意食嘢,又鍾意試新嘢,每碟嘅極上安格斯牛小排同花雕浸安格斯牛肉, 到底真的讓你回味無窮❤️。總結嚟講,今日嘅一鍋堂係一場美味嘅盛宴跟快樂嘅經驗 😊 今後嘅每次火鍋聚會,一定會考慮佢哋喔!無論係朋友,家人定情侶約會,這裡都是首選😉我們已經好期待再次嘆佢哋嘅火鍋啦!一鍋堂已經準備好等大家嚟撈㗎喇! 🎉 推薦比所有嘅同事同朋友啦🏆

早之前我同班友食過呢間餐廳,發覺佢超正,依家就帶老公一齊嚟,享受一下我哋難得嘅二人世界啦🫰🏻佢哋嘅服務超一流,細心又貼心,所以佢係一間會令人有返嚟嘅衝動嘅食堂啊!我哋點咗好多款式嘅火鍋配料☺️首先係佢哋嘅湯底「一鍋潮汕湯」💭湯底好清新,帶出一個獨特嘅海鮮味💭一鍋潮汕湯真係好出色,我超推薦呢個湯底!我個人超推薦嘅係「精選進口牛板腱」😍💭牛板腱切得好薄,口感超好,你咬一啖,就會感受到一股脂肪嘅香味在口中綻放💭其實我好揀食肉類,但呢款牛肉令我實在話都得!然後我老公就鍾意食「西班牙粟飼豬肉」💭豬肉質地鬆軟而且完全無羶味。💭豬肉都好結實,口感非常滋味,我老公覺得成晚最好食就係呢一款。佢哋嘅火鍋就係咁有特色,令人食得非常過癮,味道出色,性價比也高🤩‼️呢間餐廳裝修簡潔,頗有風格,氣氛又好似我哋嘅私人空間🌹  總嚟講,我哋兩個都覺得佢嘅菜色夠特色,而且座位舒適,空間寬敞。我哋覺得「一鍋堂」係食港式火鍋嘅新選擇,呢度嘅食物賣相同用料都不馬虎,真係好抵食啊!😋
我哋點咗好多款式嘅火鍋配料☺️
首先係佢哋嘅湯底「一鍋潮汕湯」
💭湯底好清新,帶出一個獨特嘅海鮮味
💭一鍋潮汕湯真係好出色,我超推薦呢個湯底!
我個人超推薦嘅係「精選進口牛板腱」😍
💭其實我好揀食肉類,但呢款牛肉令我實在話都得!

然後我老公就鍾意食「西班牙粟飼豬肉」
💭豬肉質地鬆軟而且完全無羶味。
呢間餐廳裝修簡潔,頗有風格,氣氛又好似我哋嘅私人空間🌹
2024-05-20 0 views
💿📀自小就住喺旺角嘅我,最近我發現左一間新開嘅火鍋店「一鍋堂」,你可能會問我,又係火鍋,有咩特別?但俾我講,過去食左之後你就會知🧧首先我哋就試左個芫荽皮蛋湯底,平時我自己係唔太鍾意飲咩湯水,但呢個湯底真係清新返胃,皮蛋香味足之餘又唔會踅覆到芫荽嘅清香🥩接著就揭開晚餐 Set C 嘅盛宴,先來個安格斯牛肉,你睇下呢個霜降,就知道肉質絕對上等,配合上芫荽皮蛋湯底唔駛幾耐就熟,超贊👍!個「魔鬼辣安格斯牛肉」就更加要說說,辣得來唔過份,反而刺激出牛肉嘅鮮美。🍣個「日本產黑毛和牛」同「極上安格斯牛小排」,呢度我就唔多形容,只係想講,建議所有朋友去試,永遠記得預早book位就得!最後更要提提「花雕浸安格斯牛肉」🍷!酒香撲鼻,重點有助提升牛肉嘅風味,真心推介!除咗以上講嘅火鍋配料,「一鍋堂」仲有無limit飲品雪糕任食呀!一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲

一鍋堂,我地下次見!👋🔥🍲
2024-05-14 19 views
之前已經食過幾次一鍋堂 食物質素同種類都多 今次試下最貴C餐 有黑毛和牛食👍🏻打邊爐梗係要嗌個麻辣湯 和牛十分冧身 入口即溶既感覺 好好味 出面仲有自助吧可以拎飲品同配料 好多款茶選擇 C餐夜遊人$268 都算抵食 下次會再嚟
最近考完試,終於有時間可以好好慶祝下,當然就要揀個心頭好啦!好耐都冇食過all you can eat,今次就選左間位於旺角嘅「一鍋堂」,朋友試過話物超所值,好過意不去。😋我哋快手快腳咁點左「晚餐Set A」🥘 ,種類多樣,隨便你揀,甩埋飲品同雪糕都係任食,真係超值!😌先嚟講講我哋嘅選擇啦。首先,檳城喇沙湯底,獨特嘅南洋風味真係非一般,微辣中帶點香濃,簡直就係火鍋中嘅一股清流。🌟  ✅精選進口牛板腱,就需要特別一提。一試之下就已經迷死,肉質爽滑,蘸上香濃湯底就更走心啦。  ✅西班牙粟飼豬肉烹調得剛剛好,瘦身肉片充滿豬肉嘅原始香味,營養價值高,滋味一流。✅🔥麻辣撈雞柳,師傅嘅功架更係一時無兩,香辣麻麻,同潮洲粉果一齊食,恨唔得食十碗。✅花雕浸鮮雞件,紮實又唔過肥膩,配上滑溜嘅湯底飲,有種說不出嘅優雅。每一款食材都清新爽口,煮熟後簡直令人心跳加速。😍惹味嘅湯底牽引出食材嘅香味,加上絲絲辣意,仲有邊種火鍋可以做到咁完美呢?只有一鍋堂啦!最後,就快將美夢結束之際,點可以唔試下佢哋嘅雪糕🍨🍧?尤其係綠茶同紅豆口味,食一口就會留住你嘅心😋。廚師嘅巧手配合上最新鮮嘅食材,加上舒服嘅環境,令住呢次嘅食

廚師嘅巧手配合上最新鮮嘅食材,加上舒服嘅環境,令住呢次嘅食会非常值得記住。食一次,愛一輩子
路過旺角,我見到一間好似做得唔錯嘅火鍋店,於是拉埋身邊嘅朋友一齊入去試吓!超驚喜,餐廳用咗自助式系統,我地只需要自行掃QR Code就可以落單,好便利!☺️完全迎合現代風格!❣️檳城喇沙火鍋湯底❣️一滴湯未試,已經聞到濃郁嘅香味,食落口,咁醒目嘅喇沙口感,佢令開始嘅食心更加期待😋。❣️晚餐Set B❣️選左佢,含有超多款式嘅美味火鍋食材,利申晒😝!一試之下,每一種都超美味,肉質飽滿,真系唔得唔試啊!具體咁講,個花雕浸安格斯牛肉,利申晒🔥,美味得令人難以置信,香氣入口,絕對係必試啊🥳!❣️醬爆瀨尿牛丸❣️又一款令我讚不絕口嘅火鍋配料,肉嫰口感好,食落去超滿足!❣️花雕浸安格斯雞件❣️安格斯雞肉鮮味牛味完全配撘,加上花雕酒味,令到個雞肉既滑又嫩,超級推薦嘅一款😁! ❣️西班牙粟飼豬肉❣️而對於西班牙粟飼豬肉,我更加無法自拔,超嫰豬肉,配上火鍋湯底,滋味係真系一流,呢款系我最最愛嘅火鍋配料之一,必試!❤️‍🔥我發現,一鍋堂真正體驗下,你會欲罷不能, 真系確保你肚皮滿足之餘,你嘅心靈都會得到一份滿足,讚啦👍!
❣️檳城喇沙火鍋湯底❣️
❣️晚餐Set B❣️
❣️醬爆瀨尿牛丸❣️

又一款令我讚不絕口嘅火鍋配料,肉嫰口感好,食落去超滿足!
❣️花雕浸安格斯雞件❣️

❣️西班牙粟飼豬肉❣️

「一鍋堂」,一間火鍋店,我食過之後唔得唔推。環境舒適得黎又特別,裝修靚到我都要將佢收藏落手機,下次先知道點揀。個環境仲好合拍拖岩,下次一定要搵男朋友一齊嚟食!裝修方面,佢整間店都算靚,特式方面我就覺得佢好窩心,好有家嘅感覺 👌🏻我食嘅係晚餐Set C,裡面有多達幾十種食物包括牛肉、雞肉同口水雞等等,好滿足架!我就嚟介紹下其中幾款!🥩極上安格斯牛小排🥩呢款牛肉真係好足料,肉質鮮嫩,食落口有種非常滿足嘅香味,與日本嘅和牛有幾分神似! 🍲芫荽皮蛋湯🍲湯底整得真係好靚,份量夠,好解油膩,食落口舒服又好飲,再配埋蔥花同豆腐,難怪受人稱讚。🌶️魔鬼辣安格斯牛肉🌶️ 呢道菜真的是難得一見,成個街區都幾難揾到一間有得食,味道真係好駕,令我想一試再試,好想食多次!🤤🥩手切牛肴肉🥩看起來就覺得好搶鏡,肉肉甜滑,配上店家自己調製的辣醬油,完美將牛牛的味道帶出來,真係好難得一試!

🥩極上安格斯牛小排🥩

🍲芫荽皮蛋湯🍲

🌶️魔鬼辣安格斯牛肉🌶️

🥩手切牛肴肉🥩
2024-04-20 55 views
我已經吳係第一次幫襯,上個月先同我個孫1行3人到這店食火鍋,入座前吳講清楚要收小童費用,入座張QR CODE 都寫明消費2人,但埋單加一位小童,講真你喺我入座前講明同張QR CODE寫明我個孫要收小童價錢,我一定吳會幫襯囉,離哂普,食哂喇埋單張單就加1位小童收費,感覺到俾人呃咗😡😡😡😡
2024-04-08
Type of Meal
Dinner
2024-04-11 53 views
格過幾間價錢,瓊華中心呢間最抵食,環境算幾企理,星期四晚唔使等位,嘢食選擇多,而且質素唔錯,個人覺得性價比唔錯。最驚喜係佢嘅荔枝雪糕,好香荔枝味,但唔太甜,仲有淡淡嘅牛奶味,係今晚覺得最好味嘅嘢。

• 荔枝雪糕
2024-04-11 35 views
最近的天氣忽冷忽熱,但最好不過也是一家人一起打邊爐,這一間餐廳環境闊落,座位之間的距離比較寬闊,冷氣充足火鍋配料,種類繁多,最特色就是有多款的牛肉可供選擇.火鍋配料分為code下單及在吧枱自由的領取,飲品種類繁多,有不少也是無糖之選,適合健康人士!和牛火鍋片,它以精選的和牛肉片為主要食材,肉質鮮嫩多汁,帶有豐富的油花,口感極為柔軟。和牛火鍋片經過適當的切割和處理,確保了每一片肉的厚度均勻,便於烹煮和品嚐。和牛火鍋片在火鍋中煮熟後,肉片保持了其原有的鮮味和嫩度,口感極為順滑。鱔片爽口新鮮,令人回味無窮.自家製的墨魚丸口感十足,配上特色的胡椒麵,令人感受到幸福的感覺.新鮮的海蝦也是任叫任吃的,性價比十分之高!最尾還有雪糕為這一餐作出一個完美的句號.

鱔片爽口新鮮,令人回味無窮.

新鮮的海蝦也是任叫任吃的,性價比十分之高!

最尾還有雪糕為這一餐作出一個完美的句號.