2019-09-23
旺角呢條街其中一間最旺嘅餐廳應該係「爆汗串串」,尤其是早場,非常受年輕人歡迎。今日我地兩個來左試下,果然抵食,如果鐘意食麻辣野、串串、小食,又覺得逐串計錢太貴,呢間啱哂,因為佢係放題形式任食!小店一間,家庭式經營,位置唔多,分佈都幾密麻,預左要坐得親密,盡量唔好帶太多隨身物品,咁佢地都好好嘅,有籃可以放喺櫈底。裝修方面以黃色為主,漫畫風嘅壁紙幾有趣收費方面星期一至日5:15pm-19:15pm最抵食,每位$128(另加一),任食超過30款串串、多款小食同麵。任食自在,唔洗就住就住,每位加$30仲有埋飲品任飲。一般呢類型串串有嘅野呢度都有供應,丸類例如牛丸、墨丸、魚片頭,另有豬皮、肥腸、五花肉、餃類、菇菌、蔬菜等等我地隨便點左好多款食住先,廚房即煮,order都多,需時等候;店員會上左前菜、小食先,可以食住等。蒜泥青瓜、麻辣鴨血豆腐、蓮藕、棒棒雞味道都唔錯,又幾開胃我地最鐘意鴨血豆腐,辣得來好過癮!然後一大盤麻辣串串上枱,以紅湯浸住,熱辣辣,望到都已經口水分泌各款食物用竹籤串起,數量同我地落單都有少少出入,不過我地反正都食得哂。紅湯麻辣有料到,我地鐘意食辣就覺得非常正,少麻少辣,愈食到底
各款食物用竹籤串起,數量同我地落單都有少少出入,不過我地反正都食得哂。紅湯麻辣有料到,我地鐘意食辣就覺得非常正,少麻少辣,愈食到底愈入味墨魚丸、牛丸開半,幾有彈性。
牛肉必食,幾軟腍無筋。
雞軟骨都好正。
飲品任飲,有汽水同樽裝飲品。