2017-09-02
多數人對於任食放題既印象都系冇散叫既菜式高級,如居酒屋/ 廚師發辦等等,但呢度比人感覺都幾高汁~ 夜晚專做任食晚市放題,地理位置都幾優越,系金鐘云云既商業大廈當中。太高質既高級放題,不得不開心些牙!話說話4粒中任食,其實邊有可能食到4粒中,如果真係食到4粒鐘我諗我應該會變咗卡比獸,Finally食左2個半中就走左。門口已有兩個「四季悅」既字眼,絕對吾驚搵吾到間餐廳食過咁多間放題入面,呢間個裝修都算系最「豪」,就咁睇實系睇吾出呢間會系專做放題lol。鰻魚十分軟稔,鰻魚汁系曬度,完全吾驚有乾身既問題,真系好大好大件,食完亦不忘再點多次刺身點左三文魚、甜蝦、玉子、石垣貝,講真三文魚切得唔係幾靚,不過鮮味還是有的! 反而覺得甜蝦外型比較討好,食落都好新鮮。銀鱈魚亦系我系日本菜好中意食既野同鰻魚一樣,又系大大件咁,味道好清甜,唔似出面啲銀鱈魚咁油。Shabu shabu既湯底系好甜,呢樣野真係唔係間間做到,不過牛味可以再濃郁啲。一口牛柳粒嘅質素欠奉,唔夠凍之餘仲硬掘掘,去到食嘅千祈唔好點呢樣真系一口就算。是日嘅自家製甜品系焦糖布丁,幾有心思,如果以市面上嘅放題來講,相信都冇乜邊幾間會有自家製甜品
太高質既高級放題,不得不開心些牙!
門口已有兩個「四季悅」既字眼,絕對吾驚搵吾到間餐廳
是日嘅自家製甜品系焦糖布丁,幾有心思,如果以市面上嘅放題來講,相信都冇乜邊幾間會有自家製甜品,多數都剩係得雪糕或者糯米糍。
總括來講都幾滿意呢餐,呢個價錢食到高級放題都唔錯啦,不過有一樣野想講就係唔鍾意啲侍應好似dum啲碟落枱咁,有唔尊重客人嘅感覺