2020-02-22
🥢銅鑼灣$179起 超高CP值新鮮生蠔刺身日泰放題🥢呢排個個放題都去行山,行完山梗係要慰勞一下自己,瘋狂食返餐放題先夠滿足,今次特登揀了一間黃店放題,除地點位於銅鑼灣夠曬方便,重點有生蠔任食,可以瘋狂食海膽帆立貝刺身,真心抵到爆🥢晚市放題$179-$239 / 位+$118升級任食生蠔,海膽帶子刺身及生啤🥢燉湯:從來都係一個好鐘意飲湯的人,由其是燉湯,呢個燉湯真係夠曬足料,杞子柱圓蟲草花燉雞,夠曬滋潤🥢生蠔:放題店有生蠔任食真心正,今日的是美國蠔,食落海水味重,即開的生蠔口感很鮮甜爽口,食多幾隻好快回本🥢海膽帆立貝:又係另一個回本位,厚厚的原粒帆立貝包裹一片片的海膽,入口即溶的幸福感覺🥢刺身:坐低後店員會先拿刺身拼盤來,呢盤刺身睇個樣就知道新鮮,最正係珍寶赤蝦,超大一隻很甜夠厚肉,而最多人鐘意食的三文魚,油花均勻很肥美,其他的質素都很高真係夠曬新鮮,呢到有個細心位,就係有泰式青醬提供,用來點生蝦特別好食🥢壽司:款式都夠曬多,壽司大小剛剛好,值得一讚的係軍艦紫菜好脆,而且放配料份量都幾多,另外波波形的一口海膽,細細件好易食多幾舊都唔覺🥢串燒:泰式串燒,大大隻魚露燒大蝦,泰式豬牛雞串,最正
🥢晚市放題$179-$239 / 位
+$118升級任食生蠔,海膽帶子刺身及生啤
🥢串燒:泰式串燒,大大隻魚露燒大蝦,泰式豬牛雞串,最正的是蒜蓉燒帆立貝,蒜蓉味夠曬香口惹味
🥢小食涼菜:除了有平時食的螺肉中華沙律,仲有泰式鳳爪,麻辣牛舌,尖椒皮蛋,糖心蛋,比較有心思去做,涼菜類幾開胃,感覺很驚喜
🥢熟食:辣酒煮花螺,豉汁炒蜆,飛天通菜等等熱食,咸蛋黃薯條,唔食生野的朋友啱曬
🥢炸物:天婦羅炸得唔錯,很香軟鬆脆,芝麻雞翼,炸芝士年糕,必食炸雞軟骨,仲有一口脆豆腐,真心超級正,呢間放題店的師傅炸功唔錯,豆腐炸得好食一定有啲料到
🥢甜品:雪糕雪條可以先唔好食住,呢到的甜品杯整到很精美,必推流心朱古力,超強朱古力味,茉莉茶,玫瑰味杯仔,茶花味清新,品質媲美甜品店,所以一定要食左先
🥢飲品:因為升級任食多了任飲1664生啤。其他任飲有hite 啤酒,多款汽水,還有日本喜歡飲的綾鷹茶,真心驚喜
🥢市面上比較少有放題黃店,門口有口罩,消毒搓手液,滑毒噴霧,酒精紙提供,門口亦寫明不表待內地遊客及不戴口罩人士,感覺非常安心,店家之前都有免費派發口罩給市民
🥢CP 值高的一間放題店,刺身高質新鮮,回本位一定是新鮮生蠔任食,壽司串燒炸物都質素唔錯,又係一間私心收藏的回頭店