2019-09-17
不嬲對韓國炸雞都好有好感,真係好鬼好食嘅嗻!!老婆今日帶我去而家食我哋食親韓國嘢都一定會嚟嘅〈梨滿園〉,佢話最近有做埋〈90分鐘任食韓式炸雞〉,聽到都即時心心眼!初初仲以為任食會好貴,但原來只係百鬆啲蚊嘅價錢,真係抵到爛!!除咗食炸雞放題之外,都仲有好多人叫返平時嘅韓燒或者韓國菜式,之前食過都覺得質素好高架!食韓國菜一定會有好豐富嘅韓式小食做前菜,樣樣都好好食,老婆轉過頭就已經食曬六碟。食炸雞又點可以冇啤酒,而家仲做緊買二送一特價,點可以唔啤啤佢。🍻五款口味嘅炸雞分別有〈芝士味〉,〈薑蔥味〉,〈秘製醬油味〉,〈甜辣味〉同〈蜜糖味〉。急不及待先試下面頭鋪滿芝士粉嘅〈芝士味〉!!滿滿嘅芝士粉為熱辣辣脆卜卜嘅炸雞更添〈芝〉味。🧀〈醬油味〉少少鹹鹹地,非常香脆可口,好惹味。平時比較少吃到韓式炸雞係有〈薑蔥味〉,但原來皮脆肉嫩嘅炸雞上面加上薑蔥絲吃又別有一番風味。食完炸雞,個肚有小小漲漲地感覺,好想飲啲辣嘅湯去解解油膩,所以就點咗〈辣泡菜湯〉入面仲有好有豆香嘅豆腐同埋腩肉片,酸酸地辣辣地,飲完即刻舒服曬。
〈甜辣味〉同〈蜜糖味〉。
〈醬油味〉少少鹹鹹地,非常香脆可口,好惹味。