2016-02-24 1969 views
去到旺角,有好多日式放題餐廳,但好食又抵食既就唔係有好多間,行開MPM ,就黎到大瀛喜見多人排就試埋一份! 一望個飲品雪櫃,有十幾廿款俾我㨂,而且仲有啤酒飲,有清淸地既獅威,淨飲啤酒都抵呀~呢間放題有好多選擇,令我選擇困難症繼續發作。壽司就必有㗎啦,仲有手卷、燒物、海鮮、天婦羅、鍋物、甜品、串燒、烏冬等等...呢個燒牛肋骨不錯,日式燒汁味道不太濃,咸得黎帶少少甜,牛肋骨有肉汁,不會油膩。燒鯖魚用鹽燒方法,特出魚既鮮味,加埋檸檬汁,更能特出魚鮮味,而且一d都唔腥,都ok估唔到放題都有象拔蚌食,呢個辣炒象拔蚌少少辣,洋蔥令整個菜更香,而且象拔蚌鮮甜彈牙,必點之選。三文魚甜蝦刺身尚算新鮮,有口感,不俗不俗,仲差不多食完先記得影呀。天氣咁凍食番個熱辣辣既烏冬先,以燒汁做湯底,甜甜咸咸的,而且烏冬QQ的,可以配搭不同既餸,餸就自己另外點吧~ 甜品都有5-6樣揀,我就揀左芒果世界,上面嗰層係椰汁,底嗰層係芒果西米糕,用新鮮芒果製成,芒果味鮮濃,配合上椰汁既香味,正! 甜品都認真製作。 服務員做事很有效率,而且冇甩單,上菜快而凖,200零蚊食到咁多野,算係咁啦。

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)