2021-06-27 40 views
今日同出佐敦購物,又到搵食時間,友人提議食呢間煲仔飯,好耐都冇食過,一於gogogo 😊。進店便覺得裝修很有格調,用上屏風將每張枱隔開,令人食得安心又放心。呢度有別其他酒樓,有玄米茶可供選擇,於是我都點了玄米茶, 用上原粒玄米,茶香味好清新。煲仔飯點了#香菇滑雞,即叫即製關係,故都等了20分鐘左右。揭起個蓋時已經聞到好香嘅味道,店員首先會倒入醬油,再與雞件撈至均勻,據餐牌寫雞件是選用山上奔跑雞,肉質有彈性,肉嫩皮爽脆。咁我食落都覺得佢真係唔錯,雞件好滑,飯索晒d醬汁,好好食😋,而喜愛飯焦的友人,就將佢清晒😄。#咕嚕肉呢度嘅咕嚕肉好好味😋,炸得外脆肉鬆軟, 食得出係新鮮豬肉,酸甜汁味調得啱啱好,挾開仲有拉絲效果, 真係食到好開胃👍。#上湯菜心上湯加上火腿、薑同蒜蓉片,上湯味道清甜,菜心翠綠很新鮮。餐廳坐得舒適,店員主動換碟、加水,服務貼心,真係食會回頭嘅餐廳啊☺️。

煲仔飯點了#香菇滑雞,即叫即製關係,故都等了20分鐘左右。

#咕嚕肉

#上湯菜心
上湯加上火腿、薑同蒜蓉片,上湯味道清甜,菜心翠綠很新鮮。

2021-06-26
Type of Meal