Restaurant: 杣‧YASHIMA
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2023-04-02 32 views
朋友帶我嚟食廚師發板!餐廳座位唔多,感覺高級同埋被重視。當晚經理都好熱情同我地介紹菜式同傾計,位置都安排得幾好, 可以近距離欣賞到日籍師傅精湛的手藝。✨前菜日本毛蟹、配上法國黑松露同魚子!醋味啫喱酸酸地令到我哋頓時開胃✨芝士帶子海膽釀入青森蘋果真係超級驚喜,青森蘋果烤焗後非常香甜!簡直係離遠都聞到蘋果嘅香味!芝士帶子海膽同埋蘋果一啖放入口,估唔到係咁夾!✨赤貝山葵絲伴蛋黃醬汁擺盤好優雅!黃醬汁酸酸地都幾開胃!✨ 海膽汁伴龍蝦刺身第一次食龍蝦刺身!真係好驚喜,因為仲甜過甜蝦嘅10倍!菊花花瓣味道清香!配合埋濃郁嘅海膽汁真係齒頰留香!✨A4宮崎和牛配竹筍A4宮崎和牛即刻喺客人面前切!充滿油脂同埋牛香!✨鮑魚昆布料理鮑魚沾上鮑魚汁真係超級鮮味!昆布湯底好濃郁同埋鮮甜!✨壽司師傅精心挑選各種當令的食材,今次食到嘅壽司有魷魚、牛鰍魚、池魚、愛知縣象拔蚌、梳子魚配上梅醬、海老配上蛋黃粉、長崎野生大拖羅等等!梳子魚配上梅醬充滿油香,同埋酸酸地嘅梅醬造成未來嘅衝擊!海老配上蛋黃粉十分有趣!長崎野生大拖羅好肥美!✨北海道海膽杯呢間餐廳嘅海膽超級鮮甜!就算朋友唔係好鍾意食,海膽都覺得好好食!✨海綿玉子燒三
朋友帶我嚟食廚師發板!
餐廳座位唔多,感覺高級同埋被重視。

✨前菜

✨芝士帶子海膽釀入青森蘋果

✨赤貝山葵絲伴蛋黃醬汁

擺盤好優雅!黃醬汁酸酸地都幾開胃!

✨ 海膽汁伴龍蝦刺身

✨A4宮崎和牛配竹筍

A4宮崎和牛即刻喺客人面前切!充滿油脂同埋牛香!

✨鮑魚昆布料理

鮑魚沾上鮑魚汁真係超級鮮味!昆布湯底好濃郁同埋鮮甜!

壽司

長崎野生大拖羅好肥美!

✨北海道海膽杯

✨海綿玉子燒
三層嘅感覺好可愛!面頭嗰一層好似蛋糕咁,不過超級有蛋香!最底嗰一層就係玉子燒,亦都有少少蝦嘅味道

✨芝麻雪糕配蜜瓜士多啤梨

芝麻雪糕超級軟滑!蜜瓜士多啤梨都係香甜多汁!係呢餐飯美好嘅結尾🤟🏻

呢間餐廳無論係擺盤同食物都非常精緻!值得禮拜五夜晚對自己好d。