2025-07-31
今晚去咗荃灣西呢間"Odelice!",環境真係冇得輸!樓底高、燈光柔和,坐得耐都唔累,好適合傾偈慢慢食❤️佢哋個晚餐好彈性,前菜主菜可以自由配搭,仲有勁多酒揀👍我哋叫咗個法式點心拼盤,擺盤好精緻!有有炸白汁三文魚球,煙三文魚,迷你蛋批,吞拿魚撻, 幾款小食都做得幾好, 其中炸三文魚球外脆內軟,迷你蛋批蛋味好香,青瓜刁草醬清新開胃☺️主菜帶子燴飯超有驚喜:飯底用魷魚八爪魚香炒,海洋鮮味超香,帶子煎到金黃微焦,肉厚又嫩,燴飯creamy得嚟唔膩口,忍唔住清晒😍阿根廷安格斯肉眼五成熟啱啱好,肉質軟淋帶炭香,薯條脆卜卜,巴黎牛油汁濃郁得嚟唔搶戲,完美吊出牛既肉味😋法式蘋果:肉桂蘋果片配雲呢拿雪糕,甜度溫柔唔嗆喉, 岩晒打卡, 飲埋杯Chenin Blanc氣泡酒,果香清爽解膩,成個set配搭得超掂🥰呢間法國菜真係性價比高,店員服務又好, 一定會再黎☺️
佢哋個晚餐好彈性,前菜主菜可以自由配搭,仲有勁多酒揀👍
呢間法國菜真係性價比高,店員服務又好, 一定會再黎☺️