6 day(s) ago
Blue Monday 嘅晚上梗係要食好嘢啦,放工返到屋企附近海之戀就有好嘢食,呢間餐廳我成日幫襯㗎,環境同食物質素都好好😋🔸Dinner set🍽️🔸🔸南瓜湯 x 2🔸晚餐毎客包括濃厚嘅南瓜湯,南瓜味道濃郁,放咗幾滴橄欖油,令到個湯順滑醇厚,加放了奶油,令到口感更加細膩潤滑🔸餐包 配牛油🧈🔸餐包新鮮出爐,配搭香滑嘅牛油一齊食🔸 Mussels Starter |法國煮青口🔸法國青口最配就係用上白酒牛油香草湯汁,青口非常嫩滑,再加入大蒜洋蔥及香草配菜,配上白酒汁更加鮮甜🔸Canapés Platter | 法式點心拼盤🔸好精緻嘅法式點心拼盤,一共有五款食品:炸白汁三文魚球:外層炸到脆卜卜入面滿載三文魚碎煙三文魚:煙燻三文魚特別香濃迷你蛋批:呢款蛋批加入咗芝士碎,味道特別濃厚吞拿魚撻:細細個吞拿魚撻幾特別青瓜🥒刁草蘸醬配脆多士🔸Tenderloin |澳洲和牛牛脊肉🔸選用了厚切的和牛牛脊肉 ,我鍾意食熟性度medium rare 嘅扒,和牛肉偏軟腍,好容易便切開,外層烤得焦香,入面肉質保持粉紅色非常嫩滑,咬落仲充滿肉味,可以沾上特製嘅菌菇醬汁,配上薯角、芥蘭苗及紅椒🔸Lobster Bou
🔸Dinner set🍽️🔸
🔸南瓜湯 x 2🔸
🔸餐包 配牛油🧈🔸
餐包新鮮出爐,配搭香滑嘅牛油一齊食
🔸 Mussels Starter |法國煮青口🔸
🔸Canapés Platter | 法式點心拼盤🔸
好精緻嘅法式點心拼盤,一共有五款食品:
炸白汁三文魚球:外層炸到脆卜卜入面滿載三文魚碎
煙三文魚:煙燻三文魚特別香濃
迷你蛋批:呢款蛋批加入咗芝士碎,味道特別濃厚
吞拿魚撻:細細個吞拿魚撻幾特別
青瓜🥒刁草蘸醬配脆多士
🔸Tenderloin |澳洲和牛牛脊肉🔸
🔸Lobster Bouillabaisse | 龍蝦馬賽魚鍋🔸
呢個簡直係一個海鮮拼盤,食物非常豐富包括有半隻龍蝦🦞、香煎魚柳、青口、大蝦、薯角,用上酸酸甜甜嘅蕃茄醬汁襯托,提升了海鮮的鮮味
🔸Happy Hour 紅白酒買一送一杯🔸
食西餐梗係要配上唔同嘅酒啦,紅酒🍷可以用嚟配牛脊肉,白酒🍸就可以配海鮮,呢度嘅酒類質素都唔錯呀!