2018-09-18 851 views
食神玫瑰叉燒飯有睇過星爺套食神嘅朋友,一定唔會唔識入面嘅黯然銷魂飯嘅,記得家燕姐食到係咁叫好好味嘅情景,真係令人見到碗叉燒飯都覺得肚餓同埋想試下😍最近公司後街開左間小店叫食神叉燒,請左當年煮依碗叉燒飯嘅師父做顧問,聲稱係最正宗嘅黯然銷魂飯😎好似好威威咁,就同同事們去試試啦,賣80蚊一個黯然銷魂飯,只係比普通叉燒飯多隻蛋同湯,考慮左好耐,今次就試58蚊嘅食神玫瑰叉燒先,好食下次先試佢嘅黯然銷魂飯就咁睇叉燒好有色水,半肥瘦好似好得喎,但食落口唔熱,叉燒好乾,而且唔明點解咁有色水但可以無叉燒味嘅,連玫瑰露味都無,真係呀媽係屋企嘅煲湯豬肉都好味過佢😣唯一可讚嘅係肉質彈牙有口感,另外個秘製醬汁幾特別,好香嘅葱油味,但整體都係令人失望😑坐對面嘅顧客食黯然銷魂飯嘅,都話無咩特別,只係食完俾錢個下令人黯然😂所以我應該唔會再黎第二次,寧願去燒味店食好過🤔
食神玫瑰叉燒飯