2022-10-15 348 views
嚟到尖沙咀就梗係搵啲特別嘅嘢嚟食啦行行下搵到一間叫烏蠅館嘅辣嘢食,聽到個名覺得好特別所以就入咗嚟啦我哋叫咗兩個冒菜A餐(六個餸)第一個叫了鴨血、肥牛、油麥菜、豆皮結、牛筋、海膽丸,加個寬粉,小編唔係好食得辣所以叫咗BB辣另外一個A餐風琴豆腐串、雞髀菇、娃娃菜、鮮淮山、午餐肉和牛筋,都係嗌咗寬粉,挑戰食大辣食完之後嘅感覺就係寬粉比較韌,咬到攰;鴨血同雞髀菇有啲怪味;肥牛又淥得太耐;豆腐結、風琴豆腐串又無豆香味;個辣唔夠香又唔麻雖然一碗只係$55,但都唔值得哩個價。好彩,叫咗一個小食:紅糖糍粑,呢個有驚喜,因為個皮好QQ,炸得啱啱好,個紅糖甜度適中,咬落去有微䁔流心的感覺我地仲叫咗兩杯嘢飲:檸檬蝶豆花同桂花蜂蜜。檸檬蝶豆花偏酸,好開胃,飲落好似飲緊檸檬茶咁。桂花蜂蜜就偏甜,桂花好香,啖啖都飲到桂花,好滋潤
嚟到尖沙咀就梗係搵啲特別嘅嘢嚟食啦

我哋叫咗兩個冒菜A餐(六個餸)

雖然一碗只係$55,但都唔值得哩個價。