2023-06-01 481 views
鼎泰豐係我間唔中就想食嘅餐廳,每次都必點幾款食物。銅鑼灣店通常都唔使等位,今次晚餐時間都係直入。食過咁多間小籠包,偏好皮薄多汁,始終最鍾意都係鼎泰豐嘅,一籠六粒,一貫水準穩定,必食。第二樣必點嘅就係蔥油拌麵,係我嘅最愛,蔥油好香亦唔會太鹹,面爽口彈牙。暫時未搵到另外一間好食嘅蔥油拌麵。另一個係我男友必點嘅-就係肉排炒飯,蛋炒飯非常出色粒粒分明,而肉排我就覺得普通。今次試埋紅油抄手,正常水準,比較柔和嘅辣,冇太大驚喜。鼎泰豐嘅服務好似冇以前咁好或者細心,但整體餐飲體驗仍然唔錯。不過今次價錢有調整,食物質素雖然好,確實小貴。

今次試埋紅油抄手,正常水準,比較柔和嘅辣,冇太大驚喜。