派冒專員
派冒專員
Level 4
2019-12-30
Follow
三五知己gathering 唔一定要烚吓烚吓打邊爐,圍埋一齊食下啲特別野都好唔錯,今次就專登提早book定枱黎食私房菜,尚鮮依間店好多人都以為得火鍋,查實佢個私房菜都好得。

環境唔錯,設備齊全,店員服務態度好

今次係私房宴,同朋友坐底左之後,店員拎左個菜單比我地睇,我地當然急不及待啦。

坐左陣,頭淡湯就上,今次飲既係花膠燉雞湯,一人一碗,飲第一啖,我同朋友都覺得好正正子,又清甜又足料,有想飲多碗既感覺。

之後分別都黎左幾度菜,每度都食到我好滋味😋😋😋😋

依個係金銀蒜葛絲蒸大扇貝,特別在既係佢唔同平時用粉絲,佢係用葛絲,好似食緊薯粉咁,不但只咁,廚師幫我地起曬肉先上,夠方便😋😋

外脆內軟,生蠔肥美又多汁😋

依個係爆脆炸生蠔,中意食生蠔既我,真係覺得依個菜不得了 ,又大舊,好食到忍唔住食埋朋友個舊😋😋

再黎唔少得既招牌避風塘炒肉蟹,平日少食蟹既我都食左幾舊,每一舊都係啖啖肉,好快就成碟清曬😛

食到一半已經好飽,但都無影響到接落黎既菜,繼續食,食番下啲菜呀魚先,都一樣咁豐富滋味😋

露筍松露炒雙蚌,第一次食露筍,原來咁好食😋😋

籠仔龍蝦蒸荷葉飯,唔好睇少依個飯,真係好豐盛,好大碟,龍蝦亦好鮮味多肉😋😋

上埋依條清蒸大海斑就接近尾聲啦,條魚大之如,魚肉仲好滑好鮮味😋😋

食曬咁多度菜之後,一個字總結,正呀。食物好之外,店員既服務態度都真係好唔錯,好有心咁提供服務比我地,而且價錢都唔貴,一人都係300幾蚊,下一次同朋友聚會又多一個選擇啦。
Like
Ratings