2020-10-23 52 views
九龍城成日都令人諗起泰國🇹🇭菜! 今日我就去左試呢間川菜—有口福!餐廳既裝修好平實,就係一般街坊小店甘既樣!餐廳坐位唔多,今日係平日夜晚,七點鐘已經坐滿人,認真誇張!好彩我哋有訂位😍 所以黎呢度食,記得預早訂位!.📌夫妻肺片 $50有牛肉、牛肚片、牛舌、花生、芝麻同青瓜,有麻辣味,好開胃,令食慾大增。個酸菜魚未黎個陣,已經掃哂落肚🤭.📌酸菜魚 $188黎呢度就係為左呢個酸菜魚,諗都唔洗諗呀,即刻嗌🤤 一大窩酸菜魚,配以酸菜、大豆芽菜、辣椒、花椒、水晶粉、筍片,面層撒上白芝麻,仲有黃菊花瓣同蔥花點綴!我哋仲另加左配料: 海帶條!爽脆的有口感!酸辣度適中,微辣,因為微辣先食到魚本身既味!問左老細呢個酸菜魚係用咩魚做,佢話係用兩斤重左右既鉗魚做,出面好少店舖會用魽魚,啖啖肉,肉質唔易散開,有魚既鮮味,一啲都唔腥!老細仲話下次可以試吓轉沙巴龍躉!水晶粉晶瑩剔透,好Q有咬口,但個人更中意食薯粉!個湯夠哂熱,又可以飲到湯底原本既味道,濃郁又開胃,飲到一啖接一啖😂.另外,叫左兩罐Coke Zero同炒窩筍,但窩筍最後漏左單無黎到!.總結來說,性價比高,色香味俱全!係我係香港食過最好食既酸菜魚!以後可
所以黎呢度食,記得預早訂位!
📌夫妻肺片 $50

有牛肉、牛肚片、牛舌、花生、芝麻同青瓜,
有麻辣味,好開胃,令食慾大增。
個酸菜魚未黎個陣,已經掃哂落肚🤭
📌酸菜魚 $188

另外,叫左兩罐Coke Zero同炒窩筍,
但窩筍最後漏左單無黎到!
總結來說,性價比高,色香味俱全!係我係香港食過最好食既酸菜魚!以後可以唔洗再上深圳食🤤不過因為廚房抽風一般,所以廚房每次一炒辣椒,成間舖就會好攻鼻,個個都咳😂如果可以改善下呢一點就Perfect😉
$140 (Dinner)