我同同學聽講旺角有間放題好似幾好食,又咁岩有朋友今日生日,所以咁就決定去左試呢間野啦,我地BOOK 左7點,一行有9人,我地7點去到見到門口大堂都有唔小人,最後等左5分鐘度就安排到座位比我地入去啦一入到去,比左個卡位我地坐(個位幾好),又可以面對面傾計,感覺幾CLOSE一去到緊係睇下本ORDER 簿先架啦,發現D款都唔小都好似幾吸引,我地先寫左張沙律果張ORDER紙先,之後緊係叫刺身先架啦,個數量我地叫左好多(因為我地多人)寫晒D ORDER紙之後,我地就出去拎野飲(原來佢好似韓燒放題咁自己出去拎野飲),有+C,忌廉溝鮮奶,康師傅,可樂果D,仲有啤酒!!等左一陣之後,見到個驚喜有個waiter拎左盤刺身船行過黎,真係surprise!!架船好靚(唔知係唔係因為我地多人同埋寫既量都唔小呢),真係岩晒我地班大食鬼既胃口我地一路食一路系度吹水,留意到D waiter出餐都幾快同有禮貌,有D waiter 2隻手拎住2盤野(好厲害)先介紹食物,羊鞍整得幾淋,我個人鍾意佢既肉既質感同埋味道,咸度岩岩好香芋丸幾好食,一咬入面D香芋味出晒黎芝麻雞翼我至愛!!必食,佢炸到岩岩好,金黃色,好正!另外我地

等左一陣之後,見到個驚喜

香芋丸幾好食,一咬入面D香芋味出晒黎
芝麻雞翼我至愛!!必食,佢炸到岩岩好,金黃色,好正!
芝麻雞翼
另外我地叫左幾個煱物,有蟹粥,雪花牛肉煱,仲有海鮮牛乳煱(好似),其中蟹粥比較好食,我諗因為佢呢個味道比較鮮甜一D,因為入面有D栗米既配料系度
蟹粥
味道比較普通我覺得係芝士年糕同埋雞軟骨,我覺得D芝士年糕唔知點解好似食落有D粉,maybe唔係幾岩我口味,另外D雞軟骨我以為係一份份既,點知黎到先知係一串串既,同埋食落好似有D太硬,如果再淋D就perfect啦
結果我地個個捧住個肚走
總括而言,呢間野都值得大家去試一試既,有活動聚會不妨可以去一去呢間試下
刺身
燒羊鞍
天婦羅(圖中係蝦)
2014-02-10
Waiting Time
05 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday