2021-10-25 526 views
上網搵到呢間嘅環境睇落唔錯,決定同未婚妻嚟浪漫一下。上到嚟的確幾好view,少少昏暗,有燭光點綴,真係有啲fine dinning嘅感覺。怕太多野食唔哂,所以冇叫兩個set,只係一個set再加多一個main,另外再叫甜品。主菜上前有麵包、胡桃南瓜湯、燒南瓜沙律同埋三文魚mousse。南瓜湯都幾濃稠,如果飲哂一碗可能會飽飽地;沙律都OK,菜夠新鮮,南瓜又甜兼冇渣,芝士份量又剛剛好;特別要介紹嘅係個三文魚mousse,真係有三文魚既味道,但質地係mousse,我有諗過係咪將啲三文魚肉直接攪成漿狀…雖然腦海有呢個畫面,但都覺得幾好食同特別。主菜要咗個板燒自家熟成西冷牛扒伴香草牛油,再加個意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士。兩樣都好食到不得了!先講個意粉,望落有啲似肉醬意但係啲意粉係粗身卷筒狀,掛到多啲醬汁,而個醬有辣肉腸加芝士本身都好好味,仲有啲野菌菇令個口感更有層次,滿分!再讚個西冷,如果唔係個羊西冷賣哂,我可能都冇發現佢呢個牛西冷係咁正:夠厚身,脂肪少,肉味濃,我每一口都切得好細份,驚太快食哂…試咗呢兩個main course都覺得咁好食,令我不禁想知道其他會唔會到咁好食,所以我呢

意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士

再讚個西冷,如果唔係個羊西冷賣哂,我可能都冇發現佢呢個牛西冷係咁正:夠厚身,脂肪少,肉味濃,我每一口都切得好細份,驚太快食哂…試咗呢兩個main course都覺得咁好食,令我不禁想知道其他會唔會到咁好食,所以我呢一刻就知我應該會再嚟!
板燒自家熟成西冷牛扒伴香草牛油

跟餐個甜品賣哂,所以餐廳安排轉咗個紅莓芝士撻同另外要個火焰朱古力球。
芝士撻唔算膩,又唔會硬巴巴,幾好。
紅莓芝士撻
餐飲要咗熱咖啡,都幾香濃,配芝士撻食會幾夾。
熱咖啡

個雪糕畀啲朱古力脆皮包住再用點著火嘅酒淋上面,視覺效果十分好,但食嘅時候建議唔好點太多酒。
2021-10-24