2020-05-20
有時人少打邊爐,怕難嗌嘢食(種類唔夠,叫得多又浪費),食任食火鍋,就最好!肯定大家捧住個肚走。講明人氣,如果唔訂位,就要坐喺到睇。 多謝同事幫手訂枱,五點鐘才開門,但夥記備貨最少都要返三點啦!但一直打電話都係冇人聽,終於六點打通book咗6點45分,電話講明遲到張枱會比咗人。我們一行三人,早咗5分鐘,順利入閘。揀咗個鴛鴦鍋和B餐( 店員話最多人嗌嘅)《養生藥膳湯& 沙參玉竹鯊魚骨》可能人流勁多,店員預先準備一樽湯底畀你自己加。「方便」飲品種類很多,連我新歡之一《雪碧plus》都有 ,另有不小自家製茶類飲品,有部朋友話分超甜,忘記名稱小心中伏,《薄荷烏龍茶》「推介」餐前小吃《鴨血及鹹蛋黃炸魚皮》 可滾湯可即吃鴨血爆開內有湯汁,有點兒像台灣吃的一樣。「必試」 掃QR code自己點餐-方便。 每個份量不多,自己決定碟數,上枱時有點像摩天大廈一樣。「震撼」總括嚟講,集中食三款。《 美國安格斯精選牛板腱、封門柳和牛脷心托》加一些自己喜愛的,其他配料一般般,但放心沒投訴,上述三款牛肉「精選」現在新興這類,不論日式、台式、大陸嘅任食火鍋放題,可以令一些以前在酒樓吃廉價任食火鍋的人改觀。PS.對於冇
揀咗個鴛鴦鍋和B餐( 店員話最多人嗌嘅)
《養生藥膳湯& 沙參玉竹鯊魚骨》
可能人流勁多,店員預先準備一樽湯底畀你自己加。「方便」
總括嚟講,集中食三款。
PS.對於冇咁複雜嘅食品或餐廳,新嘅評分制度,希望大家鍾意😚 總分滿分都係100分
食物賣相=(滿分20) 14
食物味道=(滿分20) 16