2025-04-03
新蒲崗的「秋搭米線」果然名不虛傳!無論係米線、湯底、配料,甚至係小食、飲品,全部都有超高質素,真係食過返尋味,回味無窮呀!😋我哋中午十二點準時開門,早15分鐘已經響門口排隊已經有人龍,幸好第一輪就入到去,真正可以享用頭啖湯啦!😂「炭燒豬頸肉酸辣湯米線」湯底酸辣得來又香濃,可以揀大中小或BB辣,炭燒豬頸肉非常香口,咬落去外脆內嫩,真係非常好味!「豬軟骨酸辣湯米線」 豬軟骨煮得剛剛好,軟腍適中,夠晒入味,湯底同樣中度酸辣,食落去有一種開胃嘅感覺,簡直係冬日必食!「自家製魚腐米線🐟」 魚腐滑溜,搭配米線一齊食,口感一流,真係無得輸!「招牌手作蝦多士🦐」 巨型蝦多士,蝦肉新鮮,外脆內嫩,真係一口咬落去,令人意猶未盡!🍤「越南炸春卷」春卷外脆內鬆,配上特製醬汁,食完一口想再來一口!「百味豆腐✨」豆腐軟滑,搭配多種調味,口感一流,令整個餐點更添風味!🥢「秋搭米線」真係非常出色,下次再來新蒲崗,肯定會再食,要排隊都值得。💖
「炭燒豬頸肉酸辣湯米線」
「豬軟骨酸辣湯米線」
「自家製魚腐米線🐟」
魚腐滑溜,搭配米線一齊食,口感一流,真係無得輸!
「招牌手作蝦多士🦐」
「越南炸春卷」
春卷外脆內鬆,配上特製醬汁,食完一口想再來一口!
「百味豆腐✨」
豆腐軟滑,搭配多種調味,口感一流,令整個餐點更添風味!🥢