為食兵團-樂字派
為食兵團-樂字派
Level 4
2025-11-01
Follow
難得安排到一天早點收工,想靜靜地舒服食個晚飯! 長沙灣@boholic_rtlc 就係我今晚想去既Cafe,侍應話剛剛轉換了新Menu,手工意粉最吸引到我!

點餐前會先贈送明太子包,可以一路食住睇🥰
意大利煙燻腩肉香辣小元貝手工螺絲粉 $98
煙燻腩肉好香口,芝士味道偏重但又微辣所以中和到。

本地魷魚仔墨汁手工麻花意粉$108
墨汁麻花意粉甜甜地,魷魚大大隻夠爽滑,漬蕃茄都係一大加分位!差不多整碟被我清碟🤣

蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配沖繩海鹽雪糕 $78
雖然梳乎厘係佢地最有名的,但我對這個蘋果金寶蛋卷最有興趣,肉桂味我很喜歡,蛋卷外邊有焦糖脆脆地,幾好食😋

Cappuccino$45
Shizuoka Hojicha Latte $50

*整體感覺不錯,上菜速度也算快,環境輕鬆舒服!

#foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoodie #hkig #hkfood #lifestyle #foodiesofinstagram #hkfoodshare #foodiemilkteahk #hkfoodieblogger #hkfoodpic #香港探店 #食在香港 #美食推薦#美食日記 #吃貨 #ufoodphoto #ufoodvideo #boholic #cheungshawan #cafehk #長沙灣美食 #長沙灣 #意大利煙燻腩肉香辣小元貝手工螺絲粉 #本地魷魚仔墨汁手工麻花意粉蘋果金寶火灸焦糖蛋卷配沖繩海鹽雪糕
📍Boholic (長沙灣)
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
Follow me💪
Follow me🌟
Follow me🫶🏻
如果喜歡我既分享,請給我的post♥️及追蹤我@foodie_milktea_hk,謝謝支持💕
Like
Ratings