Bookmark左呢間好耐係一間好靚,好Igable既一間西餐廳❣️ 🥔芝士焗澳洲薯皮芝士加薯仔呢個combination點會唔好食🥰cheeze仲要夠足,加上少少調味已經好正🧀🧀🧀 🐖BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈呢個好出式!豬肋骨烤焗得又淋又嫩,加上bbq醬,真心好食🤤配上即炸洋蔥圈,爆汁菠蘿,同沙律,好滿足🥹 🧋泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake我哋揀左呢個特別啲既味,泰奶味都有既,唔甜,不過味道再濃啲會更好而個pancake都算鬆軟,還不錯吃吧 🥤Passion fruit lime mint soda 好中意呢杯夠晒refreshing,酸酸甜甜咁,好爽❣️不過記住要攪勻先飲,啲passion fruit syrup會沉底 🌸Peach blossom佢係蜜桃奶酪黎,淡淡既蜜桃🍑配上奶,都唔錯 🐥記住follow. Like. Comment. Share 🐥 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5 性價比:🐥🐥🐥🐥/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
Bookmark左呢間好耐
係一間好靚,好Igable既一間西餐廳❣️

🥔芝士焗澳洲薯皮

🐖BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
呢個好出式!豬肋骨烤焗得又淋又嫩,加上bbq醬,真心好食🤤
配上即炸洋蔥圈,爆汁菠蘿,同沙律,好滿足🥹

🧋泰式珍珠奶茶疏乎厘pancake
而個pancake都算鬆軟,還不錯吃吧

🥤Passion fruit lime mint soda

🌸Peach blossom
佢係蜜桃奶酪黎,淡淡既蜜桃🍑配上奶,都唔錯

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
  • 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈
  • Passion fruit lime mint soda
餐廳裝潢以波希米亞風為主調,選用了淺木色色系擺設物,用了不少藤織物及乾花作為裝飾,店內店外有數個打卡位置,佈置十分美,基本上每位到訪的客人都會在這裡拍照,很適合打卡,小清新感覺又舒適,門口更有半露天座位位置給客人用餐。餐廳主打多國菜,但店內招牌有必試的梳乎厘班戟,而當天星期日接近中午12時,已差不多滿座了,建議大家早點光顧或預早訂位。【開心果奶蓋梳乎厘班戟】HK$138由兩塊厚身的梳乎厘組成,微熱的梳乎厘充滿空氣感,入口十分輕盈而濕潤,加上造型猶如瀑布傾瀉而下,整個碟都是滿滿份量的開心果奶蓋,入口味道濃郁,甜到恰到好處而不太甜膩,推薦。【Boholic非凡全日早餐】(HK$138)色彩繽紛的全日早餐,有香草腸、烤蕃茄、大烤菇、煙三文魚、沙律菜、煎太陽蛋、烤菠蘿及牛角包,份量十足,太陽蛋煎得美,最喜歡就是燒菠蘿,入口非常香甜,味道酸酸甜甜,令人十分開胃。【Boholic小食拼盤】(HK$108)拼盤內有炸蝦、炸雞翼及炸魷魚,炸得香脆,搭配泰式醬汁,香口小食最惹味。〔Boholic〕@boholic_rtlc香港長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓G & 1/F, Sea Panoram

【開心果奶蓋梳乎厘班戟】HK$138

開心果奶蓋梳乎厘班戟
【Boholic非凡全日早餐】(HK$138)

【Boholic小食拼盤】(HK$108)

〔Boholic〕@boholic_rtlc
香港長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
G & 1/F, Sea Panorama Court, 561 Fuk Wa Street, Cheung Sha Wan, Kowloon, Hong Kong
2024-06-30
Type of Meal
Lunch
開心果奶蓋梳乎厘班戟
3 day(s) ago 0 views
Bookmark咗哩間波西米亞風café好耐,今次終於可以試下。餐廳裝修得勁靚,宜家仲有Halloween裝飾,好多打卡位。晚市好full,如果唔想等位,要book定D位。鴛鴦,好特別嘅飲品,係用咗expresso咖啡搭配埋奶茶雪糕。倒落咖啡入杯,香濃咖啡融入雪糕,飲落唔苦好濃郁。Grapefruit Summer,以蘇打水做底,融入多款雜莓果汁,淡淡莓果香味好清爽。芝士焗澳洲薯皮,加入大量芝士入薯仔焗烤,薯仔香甜芝士拉絲,仲可以點埋乳酪醬,味道好豐富。美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈,豬肋骨預先醃制過,焗烤得好軟嫩,表面BBQ醬鮮甜惹味同豬肋骨好夾。搭配嘅沙律菜好fresh,洋蔥圈好脆口TIM。法式焦糖卡仕達梳忽厘班戟,班戟即叫即整,送上來仲熱笠笠。班戟整得好鬆軟,同埋蛋味好濃郁。卡仕達醬唔會好甜,奶香味十足同班戟好夾。

晚市好full,如果唔想等位,要book定D位

4 day(s) ago
  • Grapefruit Summer
  • 法式焦糖卡仕達梳忽厘班戟
呢間超Igable既Cafe 真係想試好耐架喇室內室外都佈置得勁靚 淺木色系加上乾花裝飾食飽之後可以盡情打卡 真係點影都覺得好靚Cafe主打多國菜 菜式都幾多選擇芝士焗澳洲薯皮 $88呢個組合無得輸呀 味道勁夾芝士味香濃 仲加左煙肉粒同蔥花配埋乳酪醬口感更為豐富美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198主菜就揀左豬肋骨 烤到好腍 而且仲有少少煙薰味最驚喜係果2舊焦糖菠蘿 爆汁勁鮮甜呀開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138呢度亦有多款口味既梳乎厘班戟梗係要試下呢期勁hit既開心果賣相好靚 味道唔會太甜 口感鬆軟Peach Blossom $58蜜桃味既乳酪特飲 幾清新Sesame Latte $55黑芝麻鮮奶 味道就好濃郁
呢間超Igable既Cafe 真係想試好耐架喇

蜜桃味既乳酪特飲 幾清新

Sesame Latte $55
黑芝麻鮮奶 味道就好濃郁
4 day(s) ago 0 views
今日同朋友去荔枝角上瑜伽堂,之前食少少嘢先!全日早餐All day breakfast入面有香草腸,扒茄,香烤鮮菠蘿,牛角包,大啡菇,太陽蛋,煙三文魚,澳洲沙律菜~菠蘿真係好好食,酸酸甜甜,大啡菇亦都好多汁🤤小食拼盤有炸魷魚,脆香雞翼、炸蝦🍤全部都炸得好香脆!士多啤梨牛油果奶昔質地較為厚身,係奶嘅比例多過士多啤梨~所以非常creamy😊Peach Blossom呢個質地就相對稀身,比奶昔更加refreshing!! 兩杯都係唔錯嘅選擇🫶🏻
今日同朋友去荔枝角上瑜伽堂,之前食少少嘢先!

全日早餐

小食拼盤
有炸魷魚,脆香雞翼、炸蝦🍤全部都炸得好香脆!

士多啤梨牛油果奶昔

Peach Blossom

5 day(s) ago 0 views
星期日同朋友仔搵cafe 食野傾計,見boholic 環境好靚,就揀左佢啦💓香蒜蜆肉炒意粉 好香油香味,蜆肉都多,蒜味唔夠濃。💓黑松露薯條配松露蛋黃醬好大碟,薯條黑松露味好夠,有松露蛋黃醬同茄汁點醬💓慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬豬鞍好林身入味,配芥末蜜糖醬好味道,有車厘茄薯仔配菜💓Rosechee cocktail顏色淡粉好靚,有2粒大荔枝,荔枝甜香易入口

💓香蒜蜆肉炒意粉
好香油香味,蜆肉都多,蒜味唔夠濃。

💓黑松露薯條配松露蛋黃醬
好大碟,薯條黑松露味好夠,有松露蛋黃醬同茄汁點醬

💓慢煮美國豬鞍架配芥末蜜糖醬
豬鞍好林身入味,配芥末蜜糖醬好味道,有車厘茄薯仔配菜

💓Rosechee cocktail
顏色淡粉好靚,有2粒大荔枝,荔枝甜香易入口
今次已經係再次回頭呢間餐廳,隔左兩年再黎水準依家都冇變,環境亦都一樣係咁靚,絕對適合鍾意打卡既朋友仔。———————————————🌟 芝士焗澳洲薯皮 $88呢個薯皮真係無得輸!香濃既芝士已經係一大亮點,上面嗰層芝士焗得金黃靚靚,入口即溶,仲有配搭咗類似乳酪既醬汁,食落去一啲都唔會膩。🌟 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198醬汁係成個豬肋骨靈魂所在,BBQ醬既甜香味配埋豬肋骨,真係每啖都一流。豬肋骨本身肉質非常腍身,一咬即骨離。旁邊仲有脆卜卜既洋蔥圈同埋沙律菜。🌟 開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138呢個就係打卡必點!梳乎厘班戟本身夠晒鬆軟,入口即溶,仲有陣蛋香味,完全唔會過甜。上面既奶蓋醬甜中帶少少鹹,面頭仲有開心果粒令到口感更豐富。🌟 熱情果青檸薄荷梳打 $52清新消滯既飲品,酸酸甜甜好開胃,夏天飲一流!🌟 靜岡培茶鮮奶 $55呢個培茶鮮奶真係驚喜,甜度適中,茶香好濃郁,奶味唔會蓋過茶味,調得非常好!

———————————————
🌟 芝士焗澳洲薯皮 $88

🌟 美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈 $198

🌟 開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138

🌟 熱情果青檸薄荷梳打 $52
清新消滯既飲品,酸酸甜甜好開胃,夏天飲一流!

🌟 靜岡培茶鮮奶 $55
6 day(s) ago 0 views
Boholic長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓經開長沙灣,老友介紹高汁 fusion 西餐,食材新鮮特飲正,果然冇介紹錯。😽香濃雜菜湯,湯底鮮甜,鹹度適中,加埋法包一齊食,好開胃。😋欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵意大利面口感煙韌,海蝦爽口彈牙,辣肉腸辣度適中,即叫即炒,豐富惹味,推薦!😍秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒配菜有新鮮車厘茄、翠玉瓜、青瓜和薯仔,面層加了香草和蘇梅蛋黃醬,香氣四溢。豬梅扒口感煙韌,肉汁豐富,處理得恰到好處,好味道!😻Peach Blossom特製白桃奶酪桃味濃郁,奶酪香滑,面層加了玫瑰花提升層次,冰底夠凍,好 Chill ~ 😘Strawberry Avocado Smoothie士多啤梨牛油果沙冰面層加了香滑的奶油和香甜的士多啤梨醬,原汁原味的牛油果沙冰,加 一塊清新的薄荷葉,飲完好舒暢。😍Boholic 環境舒適,食物高質,侍應服務好,還會再來。😎👍
Boholic

長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

香濃雜菜湯,湯底鮮甜,鹹度適中,加埋法包一齊食,好開胃。😋

欖油蒜片辣椒炒西班牙辣肉腸鮮蝦意大利麵

秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒

Peach Blossom
特製白桃奶酪

Strawberry Avocado Smoothie
士多啤梨牛油果沙冰

2024-10-18
2024-10-20 0 views
長沙灣 l 波希米亞風Cafe餐廳地方細細,但係裝修幾靚,小編walk-in,但因為太多人被安排左坐露天位,夏天來講真係有d熱,大家記得book位remarks!芝士焗澳洲薯皮 $88 3.5/5芝士味濃,有少少煙肉碎係面,煙肉味俾芝士味掩蓋,外皮焗得香脆,可以連皮食👍🏻美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圏 $198 4/5豬肋骨軟腍,骨肉分離,洋蔥圈香脆,沙律菜清爽,整體正常好食,不過不失開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138 3/5奶蓋開心果味濃,有堅果碎,唔算好甜,奶蓋稍嫌有啲少,但味道唔錯,不過梳乎厘可再增加多少少空氣感,如果唔係開心果fans就可以pass!士多啤梨牛油果沙冰 $58 4.5/5士多啤梨味唔假!似係用新鮮生果整,清甜!好味!打卡位好靚!可以帶埋寵物來打卡!Boholic (長沙灣)長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
長沙灣 l 波希米亞風Cafe

芝士焗澳洲薯皮 $88 3.5/5

美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圏 $198 4/5

開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138 3/5

士多啤梨牛油果沙冰 $58 4.5/5
士多啤梨味唔假!似係用新鮮生果整,清甜!好味!

打卡位好靚!可以帶埋寵物來打卡!

Boholic (長沙灣)
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
長沙灣這家有家波西米亞風的Cafe真的很值得encore!環境真的好少女心,可以坐店外和裡面,位置不算多,但每處都好精緻,打卡一流😄餐品也是很好吃,這次和朋友來試了他們家甜品,👍芝士焗澳洲薯皮💰88先來個小食!芝士味道好濃郁,鹹淡適中,薯仔焗得剛剛好,很軟糯,香味好足🤤美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈💰198這個份量好多,兩人share吃都夠夠的了。豬肋骨烤焗得也剛好,很滑嫩,很容易就可以從豬骨拆下來,調味的豬肉味道很特別,有點鹹,還可以沾一下旁邊的辣醬,不過是有點辣,但也很有風味😊開心果奶蓋梳乎厘班戟🥞💰138甜品是今晚最好吃的!這個需要吃的時候才下單,是做完馬上就拿出來,新鮮滾辣的,軟乎乎的,奶香味好足,配著的開心果奶蓋也好好吃,一點都不怕甜膩,👍飲品:特製白桃奶酪 &熱情果青檸薄荷梳打

芝士焗澳洲薯皮💰88

美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈💰198

開心果奶蓋梳乎厘班戟🥞💰138

飲品:特製白桃奶酪 &熱情果青檸薄荷梳打
2024-10-09
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
2024-10-19 0 views
二訪長沙灣Boholic波希米亞風設計,木系加小花園裝飾,絕對是靚靚打卡Cafe,整體環境舒適,令人放鬆的感覺。吾止環境優美,食物水準高,值得推介Lunch Set包括主菜、餐湯、餐包餐湯新鮮蕃茄湯,酸酸甜甜都幾開胃,配上一片法式包,口感煙靭,不錯Pan-Fried Fresh Norwegian Salmon fillet W/ French Orange-Ginger Sause香煎新鮮挪威三文魚柳配法式香橙薑汁 $138挪威三文魚柳煎到剛剛好,皮脆肉幼嫩,配上法式香橙薑汁,增加味道層次感,仲有車厘茄、翠玉瓜,薯仔等配菜,份量剛剛好Cappuccino $45咖啡拉花好靚,咖啡幼滑香濃蘋果金寶火灸焦糖卷蛋配沖繩海鹽雪糕 $78甜品賣相精緻,令人賞心奪目。火灸焦糖卷帶好焦糖香,味道吾太甜,最喜歡是沖繩海鹽雪糕,好滋味
二訪長沙灣Boholic

Lunch Set

包括主菜、餐湯、餐包

餐湯

香煎新鮮挪威三文魚柳配法式香橙薑汁 $138

Cappuccino $45
咖啡拉花好靚,咖啡幼滑香濃

蘋果金寶火灸焦糖卷蛋配沖繩海鹽雪糕 $78

2024-10-10
Type of Meal
Lunch
2024-10-18 0 views
芝士焗澳洲薯皮|$88薯皮焗得金黃,配埋邪惡芝士,有拉絲效果!搭配炸煙肉粒更富鹹香和口感。仲有希臘乳酪醬汁,超級好味!美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈|$198豬肋骨肉質軟嫩juicy,好容易就咬到d肉,BBQ醬汁味道濃郁。洋蔥圈炸得酥脆,配上香甜爆汁燒菠蘿,完全唔會覺得膩開心果奶蓋梳乎厘班戟|$138開心果奶蓋滑順,充滿開心果仁香味,更有粒粒果仁增添口感!梳乎厘鬆軟,蛋香濃郁,搭配奶蓋一流靜岡焙茶鮮奶|$50焙茶香氣濃郁,又唔會過甜,超適合喜愛茶香而驚太甜的人士 士多啤梨牛油果沙冰|$58士多啤梨香味與牛油果mix得完美,飲品幼滑又唔甜值得一提既係,餐廳佈置得好高質,有好多靚靚打卡位,超適合成班姐妹一齊去打個靚卡❤️
芝士焗澳洲薯皮|$88

美式BBQ醬烤焗西班牙豬肋骨配洋蔥圈|$198

開心果奶蓋梳乎厘班戟|$138

靜岡焙茶鮮奶|$50
焙茶香氣濃郁,又唔會過甜,超適合喜愛茶香而驚太甜的人士

士多啤梨牛油果沙冰|$58

士多啤梨香味與牛油果mix得完美,飲品幼滑又唔甜

2024-10-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
2024-10-18 0 views
我和好友經過長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓的 Boholic,好搶眼的哈咾喂裝飾呀,我地就揀左入去食晚餐,環境舒適,好多打卡位呀!我地點左個 美式 BBQ 醬烤焗西班牙豬肋骨配洋葱圈 $198,芝士焗澳洲薯皮 $88,甜品係 泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟 $148,飲品係特製白挑奶酪 $58,丸久小山園抹茶燕麥奶 $60。美式 BBQ 醬烤焗西班牙豬肋骨配洋葱圈 賣相吸引,豬肋骨烤焗得軟腍,洋葱圈香口,伴碟的沙律菜新鮮,燒菠蘿好鮮甜多汁;芝士焗澳洲薯皮好味;泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟好美味,好有蛋香,珍珠煙韌彈牙;特製白挑奶酪好清香,丸久小山園抹茶燕麥奶的抹茶味濃好飲。

• Peach Blossom
  • ;泰式珍珠奶茶梳乎厘班戟
  • 丸久小山園抹茶燕麥奶
2024-10-17 0 views
今日去咗荔枝角睇戲🎬,見到附近有一間Cafe好似幾Chill,所以就去試一試。一去到就見到門口原來可以帶啲寵物嚟🐶,可以去完隔離寵物友善嘅商場再過嚟食嘢都可以。入到去之後人都幾多,原來仲有樓上一層,職員就帶咗我哋上樓坐低。蜂蜜花茶🐝🫖一見到個花茶有好多蜜糖嘅時候我哋都「哇」咗一聲,竟然唔係一細樽而係一大壺嘅蜜糖,我哋仲有用匙羹就咁飲少少蜜糖添,好養生😝。全日早餐☀️呢個全日早餐幾豐富,我幾鍾意佢哋個蘑菇🍄,有香味而且多汁,另外佢哋隻煎蛋🥚亦都煎得唔錯,半生熟之餘又冇煎過龍,呢個好考功夫。最特別係佢哋有燒菠蘿🍍,切出嚟好有菠蘿香,酸酸甜甜勁開胃。小食拼盤🍱佢個小食拼盤份量都幾多,而且亦都炸得唔錯。我特別欣賞佢哋嘅炸蝦🦐,脆身之餘,中間仲有D爽彈,證明火候控制得唔錯。另外燒炸魷魚都係🦑,好彈牙無話好硬。配埋佢哋嘅泰式辣醬🇹🇭,好夾。地址:長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓@chillchill_aloye@boholic_rtlc#長沙灣美食#全日早餐#coffee

蜂蜜花茶🐝🫖

#長沙灣美食
#全日早餐
#coffee
2024-10-17 81 views
同好朋友預祝生日🎂🎉,揀咗間近大家環境又幾好嘅Cafe 午餐。 因為驚午餐多人所以預先訂定位。去到叫左兩個set share 🥩🥗☕️。-個肉眼扒(7成熟)味道及質感啱啱好,不會太生也不會太熟。沙律牛油果好新鮮。梳乎厘喺呢間甜品最出名😍,所以訂枱時已經比定朋友名店員;我們order焦糖卡士達梳乎厘, 好有蛋香味而且又不太甜 (今日做優惠仲有半價)。離開cafe前有啲好靚景點,職員仲提我們可以坐低拍照。整理食物質素價錢都吾錯,員工又好nice及好有禮貌。
2024-10-14
$200 (Lunch)
Celebration
Birthday