琴日上openrice睇到可以上網訂位, 而且仲有九折, 一於試下先~~~不過唔知係唔係system嘅問題, 登記了好幾次都未有收到電話msg今日準時1點去到,不用等位真好。店內裝修環境不錯,當然沒有酒樓般嘈雜。入座後立刻看看點心紙有咩食啦~點心紙設計不錯~~好有中國特色,睇落好似功夫秘笈點了幾款點心後,等食.......上菜時間稍耐,如果點蒸飯,點心紙都寫了需要等15分鐘。叉燒包比起酒樓的size較細,看上去不錯,但我冇食到,不知味道如何~蝦餃不錯~~大大粒,實的的蝦餃、燒賣一類點心是每粒叫的,最少2粒起,如果2個人黎食都可以叫2粒,唔洗叫一籠,又可以食多其他款點心,抵讚送上台時覺得好細籠,但係有6件,每人食少少~~馬拉糕好味道,好鬆軟,夾起放落碗都會彈返起。鳳瓜冇食到,應該同酒樓差不多煎糯米雞好細份,入面冇咩料,煎咗後食到外層好似飯蕉,可以一試嘅。不過我都係喜歡傳統糯米雞。牛肚同蘿白好入味差唔多食完點心先到嘅排骨蒸飯

入座後立刻看看點心紙有咩食啦~
點心紙設計不錯~~好有中國特色,睇落好似功夫秘笈
點心紙~好特別
點了幾款點心後,等食.......
上菜時間稍耐,如果點蒸飯,點心紙都寫了需要等15分鐘。
叉燒包
蝦餃
蝦餃不錯~~大大粒,實的的

馬拉糕
送上台時覺得好細籠,但係有6件,每人食少少~~
馬拉糕好味道,好鬆軟,夾起放落碗都會彈返起。
鳳瓜
鳳瓜冇食到,應該同酒樓差不多
煎糯米雞
糯米雞。
牛肚
牛肚同蘿白好入味
排骨蒸飯
差唔多食完點心先到嘅排骨蒸飯
Other Info. : 早午&下午茶時間有8折~抵呀!
2012-12-06
Dining Offer