2021-12-12
宜家個天氣啱晒食燒肉🔥 八木橋宜家做緊二人同行一人免費,只要叫「雨」套餐($1088)就有,午餐weekend都有 dinner就限星期一至四🥳 訂檯個陣記得問清楚職員呀,數量好似都有限的。食物方面種類都多,120分鐘都唔係好夠用哈哈,一開頭就食左五色刺身盛合,厚切又新鮮~套餐本身包比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚干~任點海鮮類別都多,有扇貝、海螺、青口等等🐚肉類方面 最誇張就係呢個套餐包左呢個大大塊既A5和牛西冷!油脂感超重 好邪惡另外仲包左四品和牛燒肉盛,一樣咁靚既,最好叫多份生菜包住食 減低油膩感香蔥薄切和牛都好肥美,仲有生雞蛋可以沾而任食方面既肉類都唔差,包括有A4岩手和牛、牛板腱、牛舌、一口牛、九層塔香草雞腿肉、燒豚拖羅等等如果大家叫汁燒 可能燒一陣就要叫職員幫手換爐版 如果唔係好快黑晒㗎!另外放題當然唔少得好多炸物,香芋丸、餃子棒、天婦羅、炸蝦多士⋯最後記得留肚食甜品,因為都係放題咁叫 好多款日式style仲有泡芙~另外當然有雪糕、雪條、飲品無限食無限飲,我鐘意呢款韓式黑糖珍珠奶茶冰條 唔會好甜 但有黑糖同珍珠餡 好有口感!另外原來早三日前訂座仲有鮑魚同刺身任食⋯ 我都miss左
套餐本身包比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚干~
任點海鮮類別都多,有扇貝、海螺、青口等等🐚
香蔥薄切和牛都好肥美,仲有生雞蛋可以沾