廳位於旺角彌敦道726, 旺角站落車五分鐘就到, 交通都幾方便. 店內都幾多人, 但座位都幾舒適闊落.呢度嘅醬料費係十二蚊一位, 但係種類都幾多.特別嘅係仲有麻辣醬. 就算雞煲冇食到麻辣,都可以起醬料方面自己加番.滋補螺片花膠雞煲(一隻) $298雞煲份量十足,叫一隻雞分分鐘夠四個人食, 因為煲裏面除咗雞之外仲有好多花膠同埋螺片, 花膠煮得好冧, 好大件. 同埋螺片一齊煲個湯變到好滋潤.23樓打邊爐. 夜景無敵未試過打邊爐可以望住個成條彌敦道. 一上去就見到有落地大玻璃. 旺角嘅夜景真係好靚. 邊度嘅雞煲就唔係任食.但好就好在可以任坐, 反正無限時. 火鍋有好多個湯底可以揀. 但我一見到menu. 第一時間比螺片花膠雞煲吸引住. 因為真係太特別,好少餐廳會有呢隻嘅湯底. 啱啱上嚟嘅時候我第一時間就飲佢個湯, 好甜同花膠味好重, 另外成個湯底都佈滿咗花膠同埋螺片, 果然係真材實料, 花膠嘅份量都幾大.見用Openrice訂枱有discount,就同朋友去試呢間晚市雞煲。裝潢都幾精緻,一出lift就見到個大魚缸,店員服務態度都OK nice,都算helpful。試左個辣酒花螺雞煲,D雞幾入
見用Openrice訂枱有discount,就同朋友去試呢間晚市雞煲。裝潢都幾精緻,一出lift就見到個大魚缸,店員服務態度都OK nice,都算helpful。試左個辣酒花螺雞煲,D雞幾入味,唔算好滑,但唔會太肥!出面D任食雞煲通常都好肥,食到怕怕食完雞煲就打邊爐,朋友想食雞子但無貨。見到有牛骨髓係surprise既仲叫左個封門柳,口感好食,都有牛肉香,但牛肉味可以再重D。食到興起想叫酒飲,佢menu雖然有紅白酒
2022-09-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)