2020-02-22
超奈冇寫食評, 其實1月份到依家,因為武漢肺炎令到人心惶惶, 都冇再出街同朋友聚餐,講起都覺得sad.一月份食既呢間餐廳係黃店,質素都唔錯, 食物好新鮮,高質。 但係自助餐尼講,食物同飲品既選擇唔算多, 希望以後可以提供多點選擇。 120 分鐘任食任飲閑日係238蚊, 7:30前happy hour 價錢係 198蚊。 入座後,每人分派了一件圍裙, 非常可愛餐單頭盤有碗沙律菜, 甜甜酸酸既麻醬開開胃。老闆非常貼心, 介紹點樣使用枱上既串燒爐。只要放上串燒係個一間間既槽中,串燒就會自動轉動, 確保唔會燒焦,同每一面都熟。差唔多熟可以查上燒秘製燒汁。 除左秘製醬汁, 每張枱上仲有3 款醬汁,同調味架。 肉類既食物可以加d灰色果樽孜然粉, 馬上升華。 係3 款醬入面,我最鐘意梨汁燒烤醬, 甜甜地, 加燒肉食味道更出。 推介番肉類可以試下牛舌同和牛牛柳, 肥瘦均宜,牛味濃郁。食左超多牛舌,超嫩,諗起就流口水甜品既雞蛋仔都好好味,冇諗過串燒雞蛋仔可以咁好味!秋葵都係我既最愛,燒烤既秋葵香脆可口,又係特別既口味。走之前, 要係鋪頭既連農牆,寫番林鄭下台啊, 還我香港🇭🇰
入座後,每人分派了一件圍裙, 非常可愛
餐單
頭盤有碗沙律菜, 甜甜酸酸既麻醬開開胃。
甜品既雞蛋仔都好好味,冇諗過串燒雞蛋仔可以咁好味!
秋葵都係我既最愛,燒烤既秋葵香脆可口,又係特別既口味。
走之前, 要係鋪頭既連農牆,寫番林鄭下台啊, 還我香港🇭🇰