2017-09-21 143 views
女朋友神神秘秘話帶我食好野,CHOK多幾句原來先知佢之前食過D間Fifty Fifty話甜品好正,我本身麻麻地食甜品既, 但女朋友話其實都有主食既, 咁我就屈服啦門口幾靚, 之前經過都唔覺眼, 可能係開左無耐安格斯西冷牛扒+跟餐湯湯係薯蓉湯黎, 幾好飲我唔可以好似女朋友咁食甜品當一餐既, 所以我叫左個扒比自己食, 上枱個扒個樣又幾對辦喎, 幾大塊下, 食落牛味好濃, 塊扒唔錯, 而且食落係五成熟到, 好嫩口, 係近排食過最好食既牛扒黎, 我有半塊扒係原味食, 有半塊係混牛油食, 混牛油食再香少少, 各有各風味而意粉有少少牛油+鹽煮, 唔會好似出面部份店個意粉HEA我, 睇得出幾用心Fifty Fity 鮮果窩夫配雪糕同女朋友最想食果樣野, 一上枱我嘩左一聲, 整得咁靚既, 我本身以為係比兩三舊窩夫係上面比少少生果就完事, 原來係整到成個花, 再係上面每一舊度慢慢落醬, 再放生果係上面, 超有心機! 食落個窩夫香口得黎蛋味又重, 生果又新鮮, 唔會酸, 再夾雪糕食真心正, 唔怪得女朋友要特登黎食, 連我唔鐘意食甜品都覺得正浸沒咖啡雪糕見到個窩夫正到咁, 令我都再想食多少少野, 女朋友話不
女朋友神神秘秘話帶我食好野,
我本身麻麻地食甜品既, 但女朋友話其實都有主食既,
咁我就屈服啦

門口幾靚, 之前經過都唔覺眼, 可能係開左無耐

安格斯西冷牛扒+跟餐湯
湯係薯蓉湯黎, 幾好飲

Fifty Fity 鮮果窩夫配雪糕
同女朋友最想食果樣野, 一上枱我嘩左一聲

浸沒咖啡雪糕
見到個窩夫正到咁, 令我都再想食多少少野, 女朋友話不如試下D個浸沒咖啡雪糕, 上台又係令我驚訝, 未見過咁既甜品。佢係放杯咖啡係隔離, 你想放幾多落雪糕度都得, 食落咖啡香味+雪糕好香好正, 唔會太甜, 另外仲有舊檸檬味既蛋糕仔係入面, 夾埋咖啡同雪糕食個配搭好特別, 我幾LIKE

D間Fifty Fifty 廚房好有心機同心思, 我好Appreciate 係香港仲有咁用心既小店, 出面是但入間食個唔好食既糖水都要$3X-4X, 以上兩個咁精緻既甜品都係各自50蚊, 我覺得幾抵, 我會再同女朋友黎食試其他野
2017-09-20