2021-03-23
早幾日見到人post左呢個串燒,覺得幾得意,同frd去左試下🤣我哋兩個人一部燒烤爐,一坐低店好貼心咁教你放你串燒落部燒烤爐,要放落個齒輪度,串燒就會自己轉!😎唔洗自己拎住,等佢熟就食得!有兩次我哋冇放落個齒輪度,支串燒唔識轉,結果燶左一邊😆😆本身以為要等好耐先食到一串,原來好快就熟👍🏻部機都幾猛火力。一開始建議食咗牛肉我哋先,燒得最快👍🏻旁邊可以放啲蔬菜類,慢慢燒都唔緊要。部機一次過可以放到13串🙀食物種類都幾豐富我揀幾款講吓啦😎牛肉方面最靚嘅係M5和牛牛柳、紐西蘭西冷🐮牛肉冇醃製過,可以自己用旁邊嘅調味粉,例如海鹽、孜然粉,仲有韓式燒汁,塗落串燒到燒🍢個人覺得如果有蜜糖就更加正啦!都有啲內臟,例如係豬大腸🐷雞腎🐥原來都幾多,個人鍾意燒魚糕、魚肉年糕,燒賣好推薦🍡會燒到外脆內軟🤣腸仔都有好幾款,特別鍾意食台灣腸😋蔬菜方面竟然有秋葵👍🏻燒菠蘿零舍好食,好Juicy!! 最後海鮮方面我鍾意食燒鯖魚🐟會燒到個皮脆脆地,魚肉好香!總括嚟講,喺度玩左兩個鐘都幾開心🤣每款食物燒嚟試吓都食到好飽,食物比想像中燒得快,兩個人燒左80幾串🤣😎
食物種類都幾豐富