2023-02-28 61 views
今日喺旺角行完街,朋友提議想食串燒,就唸起成日要等位嘅串Grill,趁今日時間比較早,可以試吓先!果然五點多的時間,人流不多,可以即時安排入座!呢間串燒店的特色係每一張枱都有一個自動旋轉燒烤爐,免去人手轉動的勞累,而且受熱均勻,食物不會燒燶,又不會一面熟一面生,非常正餐單食物種類頗多,有牛類、豬類丶雞類丶海鮮、菜類丶丸類、甜品等等,每樣試一串,幾有幾十款!最愛有M6和牛牛柳,牛味濃丶肉汁juicy👍🏻,雞軟骨口感都唔錯,爽口得來一D都唔硬!另外燒波蘿都好正,外圍燒到暖暖地,但入邊勁多汁又甜!最後燒雞蛋仔又係好正,未試過咁樣燒,雞蛋仔大大粒又脆口,我同朋友encore左幾串,仲有燒嘢食唔少得嘅棉花糖,yummy $208 任食(有加一),任食任飲,最後還有Häagen-Dazs雪糕一盒,性價比非常高,非常滿足的一餐