2023-10-18 18 views
中環街市番新後真係好好行🥹多左好多又精緻又好食嘅甜品店同食品店🤩小編一向唔太食泡芙,因為好似好多cream好溜咁🙈但係小編係超級鍾意食煙煙韌韌嘅嘢就好似麻糬咁樣😍上網見到呢一間嘅泡芙真係超級特別!入邊埋藏左好大舊麻糬㗎🤫店主仲要係2016年畢業於法國巴黎藍帶廚藝學院嘅添!😍結合法式嘅味道同香港人嘅口味🤍 ✨香港人好鍾意飲嘅珍珠奶茶都有埋佢嘅甜品添!🧊沖繩黑糖珍珠奶茶(微糖走冰)見到個名就俾佢個名吸引咗🤣乜嘢珍珠奶茶?都可以邊度做泡芙嘅咩?😂仲要係可以微糖走冰!完全係我平時飲手搖飲品嘅選擇🤩咁就梗係過返過嚟食吓啦!泡芙最上面有一枝吱管,可以吱啲黑糖出嚟過😚又好玩又好食🥰咬開,入邊仲有好大嚿嘅黑色麻糬,好特別!🔥仲要真係唔太甜,又特別又好食🤪🧊🌰栗子麻糬 秋季嚟啦,越來越多栗子嘅產品慢慢推出😚呢個栗子麻糬嘅泡芙上邊有好大份嘅栗子蓉,入口即溶,唔算太甜🤩最頂仲有一粒栗子添! 🌰中間會有少少cream,但係都唔會有好溜嘅感覺~🧊台式芋泥海苔肉鬆麻糬好少會見到甜品有鹹味嘅選擇🤣但係又覺得芋泥肉鬆係一個點都唔會輸嘅組合😎味道幾特別,鹹鹹地又甜甜地咁樣😍又幾夾喎!啲芋泥都好多🤩🧊 特濃意大利開心果麻

🧊沖繩黑糖珍珠奶茶(微糖走冰)

🧊🌰栗子麻糬 [10月限定 🍂]

🧊台式芋泥海苔肉鬆麻糬

🧊 特濃意大利開心果麻糬
呢個應該係我食過最濃郁嘅開心果甜品🤣泡芙嘅最上面係開心果碎✨好有口感!開心果醬甜而不膩😗自己食哂一個都唔會覺得溜🫨鍾意食開心果嘅甜品一定要試下🤍😚

🧊榴槤蛋糕樽
每次見到有榴槤嘅甜品都一定要試吓!今次絕對係一啲都冇失望,仲好有驚喜😍啖啖都有大大嚿嘅榴槤肉🤩仲有蛋糕,夾住夾住一層層咁,好有層次感😚

🧊 黑芝麻湯圓
估唔到原來湯圓都可以結合埋嗰啲泡芙🫨仲要幾夾喎!芝麻味都算重!加埋湯圓煙煙韌韌嘅配搭😗真係又新奇又好食😍

🧊Crème brûlée 法式焦糖燉蛋 🔥🥚
平時就咁食焦糖布甸已經覺得好好食,今次仲要加埋落啲泡芙食😍泡芙仲要係勁鬆脆!焦糖布甸嘅面頭燒到啱啱好,有少少焦香🥰蛋味同埋奶味都幾重🤪食落去仲好滑添!

性價比:8.5/10
好食程度😋:9.5//10