2018-01-26
朋友介紹中環的「名館」食中菜唔錯,所以今晚帶老婆去試吓。位置都算方便,唔算難搵。餐廳裝修時尚,有空間感,座位擺設都幾靚,幾型格。餐牌都算多選擇,菜式幾特別新穎,好多款我哋都想試。特選三精品有陳醋珊瑚紅海蜇頭,陳醋手拍青瓜,名館叉燒皇。珊瑚紅海蜇頭非常爽口,非常入味,真係好好味!手拍青瓜亦係非常新鮮爽口。叫得名館叉燒皇,真係冇令人失望,果然係好好味!半肥瘦,非常諗,燒得好香,香甜蜜糖味,亦唔會太鹹,十分推介!銀湖天鵝酥造型可愛特別,十分細緻,外面酥香,裏面係紫薯餡料,甜度適中,唔會好油膩,整體唔錯。自家剁椒蒸秋葵小小辣,秋葵開邊,好爽口,健康之選。飯焦鳳尾蝦鳳尾蝦爽口彈牙,新鮮好味,而且有好多隻,叫「飯焦」其實係炒飯加入左香口嘅脆米,非常有咬口,整體味道好好!黑椒蔥爆安格斯牛柳粒安格斯牛柳粒非常腍,非常入味,好有肉汁,超級推介!蒽段都好好味,我哋全碟食清光呀!亞馬遜椰子川貝燉鱷魚用茶壺上的燉湯,好香甜,非常美味,裏面有湯料可以食用。麻雀十三么好特別嘅甜品,其實係椰汁糕,造型好似麻雀咁,而且有兩張用米紙做嘅鈔票,非常真實,都可以食用。值得推介的餐廳,一定會再光顧!
銀湖天鵝酥
自家剁椒蒸秋葵
小小辣,秋葵開邊,好爽口,健康之選。
飯焦鳳尾蝦
黑椒蔥爆安格斯牛柳粒
亞馬遜椰子川貝燉鱷魚
用茶壺上的燉湯,好香甜,非常美味,裏面有湯料可以食用。
麻雀十三么
值得推介的餐廳,一定會再光顧!